Home » Opzeggen » Hoe rekening opzeggen bij VDK Bank?

Hoe rekening opzeggen bij VDK Bank?

Het kan gebeuren dat je jouw spaarrekening, zichtrekening of (prepaid) kredietkaart bij VDK bank wil opzeggen. Bijvoorbeeld omdat je ergens anders een betere intrestvoet kan bekomen of omdat je binnenkort naar het buitenland wil verhuizen. Wat de reden ook is, wij geven je hieronder alle informatie over hoe je je rekening correct kan afsluiten als je besluit deze te stopzetten.

Voor u begint: Zorg er idealiter voor dat u het geld dat op uw te deactiveren rekening staat, hebt overgeschreven naar een andere, nog actieve rekening.

We hebben ter verificatie onderstaand stappenplan voorgelegd aan een medewerker van VDK bank. Deze bevestigde ons dat een VDK rekening kan worden stopgezet op onderstaande manieren.

Optie 1 – Op kantoor

  1. Maak een afspraak bij uw VDK kantoor per telefoon of e-mail. Er dienen immers officiële documenten ondertekend te worden.
  2. Bij de afspraak geeft u aan dat u een rekening wenst stop te zetten. Optioneel kan u meegeven waarom u dat wenst te doen, maar dit is niet verplicht.
  3. Er dienen 3 zaken in orde gebracht te worden: 1) De bank zal u vragen alle gekoppelde instrumenten (kaarten, cheques,…) terug te geven aan de bank. 2) Daarnaast heeft VDK een ander rekeningnummer en uw identiteitskaart nodig om het resterende creditsaldo en eventuele interesten naar over te maken. 3) Tot slot dient u ook een handtekening te plaatsen onder de officiële documenten die zeggen dat u de rekening wil opzeggen.

Optie 2 – Vanop afstand

Bent u niet in de mogelijkheid om naar een kantoor te komen, dan kan u ook de aanvraag vanop afstand doen. Al vraagt deze wel meer administratie dan de afspraak op kantoor:

  1. Stuur een e-mail naar contactcenter(at)vdk.be met het verzoek om uw rekening op te zeggen en vermeld daarbij de betreffende rekeningnummers.
  2. De bank zal mogelijks vooraf telefonisch contact opnemen om de echtheid van uw aanvraag te controleren.
  3. Na verificatie stuurt de bank u het formulier “aanvraag saldering rekening” op. Deze dient u te ondertekenen en aan de bank terug te bezorgen. Voorzie eveneens een kopie van uw identiteitskaart en een rekeningnummer om eventueel een resterend saldo en interesten naar over te maken.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals hiervoor aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het geld van de af te sluiten rekening kan overschrijven naar een andere, nog actieve rekening.

Enkele voorbeelden van websites waar u meteen gratis en online een zichtrekening kan openen: