Home » Blog » AXA autoverzekering Comfort auto: Review

AXA autoverzekering Comfort auto: Review

AXA is een van de grootste verzekeraars ter wereld en zet sterk in op het digitale aspect, ook wat betreft de autoverzekering. Het is een verzekering met een betrouwbaar imago dus als je op zoek bent naar een goede autoverzekering, is het zeker waard om AXA toe te voegen aan jouw lijst van potentiële verzekeraars.

Daarom maken we in dit artikel een review van de voordelen, nadelen en ervaringen van de AXA Comfort auto autoverzekering. Daarnaast bespreken we de kortingen en gaan we naar hoe u een simulatie van deze autoverzekering maken en deze kan afsluiten:

Review AXA autoverzekering

VoordelenNadelen
AXA is marktleider in België voor autoverzekeringLouter qua prijs scoort AXA gemiddeld
Online simulatie en afsluiten is mogelijkSoms duurt afhandeling van schade lang
eKomi score van 4,2/5 voor schade afhandeling autoJe mag AXA niet rechtstreeks contacteren, alleen via makelaar
Pickup & delivery is vrij innoverend
AXA groep behoort tot de top 5 verzekeraars ter wereld
Altijd een makelaar die uw dossier beheert, ook online
AXA telt 2,9 miljoen klanten in België

Voordelen AXA autoverzekering

AXA heeft al jaren kwalitatieve diensten bewezen aan zijn klanten. Dit is ook terug te zien in de nummers. Niet alleen is AXA de nummer 1 marktleider in de autoverzekering sector van België, ook had het in 2019 een marktaandeel van maar liefst 18,9%. Dit hoge percentage laat zien dat de klanten erg tevreden zijn met de service die ze ontvangen bij de AXA Comfort auto verzekering. Dit is ook te constateren uit de score die AXA heeft op eKomi. Klanten geven AXA namelijk een 4,2/5 voor de afhandeling van schade bij de autoverzekering. Niet alleen binnen België, maar ook in het buitenland biedt AXA verzekeringen aan. Het behoort zelfs tot de top 5 van grootste verzekeraars wereldwijd. Het is dus niet gek dat het in België maar liefst 2,9 miljoen klanten telt. Als je een autoverzekering bij AXA hebt afgesloten, profiteer je van de Pickup & delivery service. Deze service zorgt er voor dat na een ongeval, AXA jouw auto ophaalt en direct een vervangwagen meelevert, waar en wanneer je maar wilt en nodig hebt. AXA gaat volledig met de tijd mee. Je kunt tegenwoordig niet alleen online een simulatie test uitvoeren om jouw premie te berekenen, ook kun je de gewenste verzekering direct online afsluiten en betalen. Tijdens dit proces kies je, online en offline, altijd voor een persoonlijk verzekeringsmakelaar die al jouw dossier behartigt.

Nadelen AXA autoverzekering

Hoewel AXA niet voor niets wordt beschouwd als een van de beste, zijn er ook enkele verbeteringspunten te benoemen die je mee moet nemen in jouw keuze. AXA scoort namelijk vrij gemiddeld qua prijs in de ranglijst van goedkoopste en duurste prijs van verschillende verzekeraars. Het is te zien uit de hoge score op eKomi dat veel klanten tevreden zijn met AXA, maar er duiken ook veel reviews op die aangeven dat de schade dossiers te lang blijven aanslepen. Ondanks dat AXA online onderschrijven sterk promoot, blijf je altijd verbonden aan een verzekeringsmakelaar, zelfs als je online je autoverzekering afsluit. Het is belangrijk om te weten dat je dus niet direct met AXA contact kan opnemen. Alle verzekering gerelateerde vragen en zaken worden altijd afgehandeld door en met een verzekeringsmakelaar.

Kortingen bij AXA autoverzekering

AXA biedt over het algemeen niet al te dure auto verzekeringspakketten aan, maar iedere extra korting is meegenomen. Bij AXA kun je korting ontvangen via twee manieren. Als de auto die jij wenst of hebt verzekerd 4 van de 6 door AXA erkende rijhulpsystemen heeft, ontvang je 10% korting op jouw autoverzekering. Aangezien AXA meer dan alleen autoverzekeringen aanbiedt, heeft het een speciaal voordeelprogramma opgesteld, genaamd My AXA fidelity. Als je meer dan drie contracten, zoals een auto- brand- en familiale verzekering, hebt bij AXA krijg je toegang tot dit voordeelprogramma.

Welke soorten autoverzekering biedt AXA?

Net zoals bij andere autoverzekeringen, wordt er gebruik gemaakt van drie standaard dekkingen. Iedere basisdekking kan gratis gebruik maken van de pickup & delivery service van AXA. De eerste dekking is de Burgerlijke Aansprakelijkheid van AXA. Deze dekking is het wettelijk minimale wat iedere auto-eigenaar in België moet hebben. De dekking zorgt dat schade die is aangericht aan een ander na een ongeval wordt gedekt door AXA. AXA heeft in deze basisdekking nog enkele extra opties toegevoegd. Als je weinig rijdt profiteer je van een verlaagd tarief en het geeft speciale BOB-waarborging. Als jouw BOB een ongeval heeft veroorzaakt in jouw auto dan dekt de Burgerlijke Aansprakelijkheid de schade die is aangericht. De Mini-Omnium is de tweede basisdekking die je bij AXA kunt vinden. Het biedt alle voordelen en dekkingen die je bij de Burgerlijke Aansprakelijkheid zult vinden, maar voegt daar enkele andere scenario’s bovenop. Met de Mini-Omnium wordt namelijk schade aan jouw auto vergoedt als dit is aangericht door onverwachte omstandigheden zoals poging tot diefstal, vandalisme, glasbreuk, brand, of schade door natuurkrachten of dieren. Als je op zoek bent naar volledige zekerheid kun je kiezen voor de Full Omnium XL bij AXA. Deze optie zorgt er voor dat alle vooraf genoemde zaken worden gedekt, maar dat je ook vergoeding zult ontvangen voor schade aan jouw auto tijdens een ongeval waar jij zelf fout zat.

Optionele dekking bij AXA

Voor zowel de Burgerlijke Aansprakelijkheid als alle Omnium pakketten is het bij AXA mogelijk om enkele aanvullende dekkingen toe te voegen die jouw pakket zo persoonlijk mogelijk maken. Je kunt op jouw Burgerlijke Aansprakelijkheid kiezen om Nature Protect toe te voegen. Dit aanvullend pakket zorgt er voor dat schade aan jouw auto door natuurkrachten worden vergoedt door AXA. Deze aanvullende dekking is ideaal voor auto’s die al ouder zijn. De andere aanvullende dekkingen die mogelijk zijn om toe te voegen op alle basisdekkingen zijn veiligheid van de bestuurder, rechtsbijstand en Omni assistance. De veiligheid van de bestuurder zorgt er voor dat lichamelijke schade aan de bestuurder worden gedekt door AXA, ook als jij in fout bent. De rechtsbijstand geeft jou de mogelijkheid om juridische hulp te ontvangen zodra je in een juridisch geschil bent beland wat betrekking heeft met jouw auto voertuig. De Omni assistance biedt jou aanvullende wegen-, personen- en woninghulp voor kleine en grote problemen en is geldig in België en in het buitenland.

Hoe maak je een simulatie?

AXA is een verzekeraar die zowel online als offline functioneert. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om online een simulatie test te doen. Deze test kun je gewoon thuis vanuit je zetel uitvoeren en geeft jou binnen enkele minuten de prijs weer voor de gewenste autoverzekering van AXA. Het enige wat jij moet doen is informatie in te vullen over jouw auto en persoonlijke gegevens. Deze informatie heeft AXA nodig om een zo accuraat mogelijke prijs weer te geven voor jou. De simulatie is uit te voeren via deze button:

Hoe AXA autoverzekering afsluiten?

Je kan een AXA autoverzekering via twee manieren afsluiten. Nadat je een online simulatie hebt uitgevoerd, kun je er voor kiezen om in dezelfde flow de autoverzekering volledig te onderschrijven. Ook de betaling kun je direct online uitvoeren zodat je zo snel mogelijk jouw verzekering in werking kunt brengen. Mocht jij liever fysiek de verzekering afsluiten, dan heb je als tweede mogelijkheid om langs te gaan bij een onafhankelijke makelaar. Tijdens de afspraak kun je op maat gemaakt advies ontvangen over de autoverzekering van AXA en kun je deze ter plekke afsluiten. De onafhankelijk makelaar helpt jij met al het papierwerk en de betaling. Let op dat zodra je online de autoverzekering hebt afgesloten, je in het vervolg ook altijd met een onafhankelijke makelaar zult communiceren.

Bron: axa.be