Home » Autoverzekering » Allianz autoverzekering Car Plan: Review

Allianz autoverzekering Car Plan: Review

Allianz is op het moment dat we dit artikel schrijven de grootste verzekeringsmaatschappij ter wereld. Deze verzekeringsmaatschappij biedt wereldwijd heel wat verzekeringen aan, waaronder een autoverzekering.

Daarom maken we in dit artikel een review van de voordelen, nadelen en ervaringen van de Allianz Car Plan autoverzekering. Daarnaast bespreken we de kortingen en gaan we naar hoe u een simulatie van deze autoverzekering maken en deze kan afsluiten:

Prijs Allianz autoverzekering

We hebben een tabel gemaakt waar we de Allianz autoverzekering vergelijken aan de hand van een simulatie voor een en dezelfde wagen. Deze geeft u een indicatie van hoe Allianz scoort qua prijs, maar u dient uiteraard op de Allianz website uw persoonlijke prijs te berekenen voor uw eigen wagen en persoonlijke data:

Review Allianz autoverzekering

VoordelenNadelen
Online simulatie is mogelijkAfsluiten kan niet online, enkel fysiek
Lage prijs voor makelaarsmaatschappijLage prijs, maar een dure franchise bij een full omnium
Altijd een onafhankelijke makelaar aan uw zijdeVeel klachten in Google reviews over Allianz België (zie onder)
Nummer 1 grootste verzekeraar ter wereld
Steraandeel op de Duitse DAX beurs
Vele extra kortingen mogelijk

Voordelen Allianz autoverzekering

Allereerst is Allianz een stabiele verzekeraar. De verzekeringsmaatschappij heeft jaren aan ervaring en deze ervaring is vertaald in de producten en service die het aanbiedt. Allianz wordt daarom niet voor niets de nummer één verzekeraar van de wereld genoemd. Het bedrijf is daarnaast ook opgenomen in verschillende topaandelen van de Duitse DAX beurs. De verschillende Car Plan autoverzekeringen die Allianz aanbiedt zijn allemaal relatief goedkoop voor een verzekeraar die werkt met onafhankelijke tussenpersonen en het biedt daar bovenop ook enkele aantrekkelijke kortingsmogelijkheden aan. De kortingen die je bij Allianz kunt vinden worden verder in dit artikel uitgebreid beschreven. Zoals gezegd heeft Allianz de kennis die het in alle jaren heeft opgedaan vertaald in ieder aspect van de verzekeringsmaatschappij. Het is namelijk mogelijk om online een vrijblijvende simulatie aan te vragen. De simulatie zal na het invullen van enkele informatie, over jouw auto en over jouw verzekering wensen, direct een prijsschatting geven. Jouw onafhankelijke verzekeringsmakelaar zal jouw dossier behartigen en zal jou verdedigen tijdens een incident of een ongeluk waar sprake is van schade. Het laatste voordeel wat de autoverzekering van Allianz te bieden heeft is de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis vervangwagen voor 7 dagen. Mocht jouw auto na een ongeluk naar de automonteur worden gestuurd, biedt Allianz jou een vervangend voertuig aan voor 7 dagen.

Nadelen Allianz autoverzekering

Hoewel de autoverzekering van Allianz zeker een aantal sterke voordelen met zich meebrengt, zijn er ook een aantal nadelen te vinden. Ondanks dat je de online simulatie online kunt invoeren, is het momenteel nog niet mogelijk om daadwerkelijk de autoverzekering online af te sluiten. Dit is enkel en alleen mogelijk om offline uit te voeren bij een fysieke makelaar. Ook werd uit simulatie testen geconstateerd dat Allianz werkt met zowat de hoogste en duurste vrijstelling bij een full omnium. Hoewel Allianz lagere prijzen hanteert, is er dus kans dat bij een ongeval in fout of bij vandalisme je zelf alsnog een relatief groot deel van jouw schade zult moeten bekostigen. Een ander opvallend aspect is dat de autoverzekeringen van Allianz een relatief klein marktaandeel innemen tegenover andere verzekeringsmaatschappijen in België. In 2019 was dit maar 3,7%. Voor een enorm grote verzekeringsmaatschappij, zoals Allianz, is dit cijfer erg laag en roept enkele twijfel op. Wat in realiteit wellicht niet zo sterk is als het lijkt, is de service. In de Google reviews van Allianz België duiken een groot aantal negatieve reviews op die beschrijven dat zaken zoals het ontvangen van antwoorden op vragen en andere service gerelateerde zaken, erg traag gaan. Het beschrijft ook dat de verzekerde erg veel papierwerk moeten invullen, dat er niet altijd gereageerd wordt op e-mails en dat gesprekken via de telefoon te vaak abrupt worden afgebroken. Dit zijn toch wel aspecten die volgens ons belangrijk zijn om mee te nemen in je beslissing.

Kortingen bij Allianz autoverzekering

Zoals gezegd biedt Allianz een aantal kortingen aan voor personen die een autoverzekering bij Allianz willen afsluiten. Allereerst kun je in aanmerking komen voor maximaal 10% korting op rijhulpsystemen. Als jij in het bezit bent van een slimme auto die functioneert met een of meer rijhulpsystemen, zoals rijstrook ondersteuning, autonoom noodstopsysteem, Adaptieve Cruise Control, dodehoek controle of aandacht assistentie, kom je in aanmerking voor 10% korting. Je kunt kilometerkorting ontvangen voor als je onder de 15.000 kilometer per jaar rijdt. Deze korting bedraagt 9% korting op jouw autoverzekering bij Allianz. De derde korting die je bij Allianz kunt vinden is 10% korting op mini of full omnium zodra je voor een van de Allianz Topherstellers kiest tijdens het afsluiten van de verzekering. De laatste verzekering is de zogenaamde Green Bonus. Deze bonus is gemaakt om jou 4% korting te geven als je rijdt in een auto voertuig die minder dan 90 g/km aan CO2 uitstoot.

Welke soorten autoverzekering biedt Allianz?

Als jij overtuigd bent om jouw autoverzekering bij Allianz af te sluiten, is het belangrijk om het juiste basispakket te kiezen. De autoverzekering van Allianz biedt drie verschillende basispakketten aan. De eerste is de Burgerlijke Aansprakelijkheid. Dit pakket is een minimaal vereiste om legaal de weg op te gaan in België en zorgt er voor dat schade aan een ander altijd wordt vergoed door de verzekering. Ook zul je bij Allianz een vervangwagen en gratis bijstand ontvangen na een ongeluk. Het tweede pakket is de Mini Omnium. Dit pakket geeft alle service die je bij de Burgerlijke Aansprakelijkheid ontvangt, maar voegt daarnaast enkele andere scenario’s toe. Met de Mini Omnium zullen ongevallen zoals glasbreuk of diefstal worden gedekt en daarnaast ook schade wat is aangericht door storm, brand, hagel of door een aanrijding met een dier. Als je op zoek bent naar een volledige autoverzekering, dan is het derde basispakket wellicht de beste keuze. De Full Omnium verzekert jouw auto voor alle zaken die onder de Burgerlijke Aansprakelijkheid en Mini Omnium vallen. Daarnaast vergoedt het ook schade die is aangericht aan jouw eigen auto voertuig, zelfs als je zelf fout zat, schade door vandalisme en ontvang je zogeheten mobiliteitsvergoeding bij autodiefstal. Naast de basisdekkingen, heb je bij Allianz ook de keuze om een optionele rechtsbijstand verzekering, pechverhelping of een bestuurdersverzekering toe te voegen aan jouw pakket. De rechtsbijstand verzekering zorgt er voor dat je altijd advies en hulp kunt ontvangen zodra je een ongeval hebt geleden of hebt veroorzaakt. De pechverhelping biedt extra service aan voor als je langs de weg staat met een platte band binnen heel Europa. De bestuurdersverzekering zorgt er voor dat niet alleen de schade aan jouw auto wordt gedekt niet, maar dat ook lichamelijke verwondingen aan de bestuurder worden vergoed.

Hoe maak je een simulatie?

De online simulatie van Allianz is gemakkelijk uit te voeren. Je zult allereerst naar de website van Allianz moeten gaan die te vinden is op www.allianz.be. Zodra je op de website bent kun je de online simulatie starten. Het enige wat Allianz van jouw nodig heeft om de prijs te berekenen is enkele persoonlijke gegevens zoals leeftijd en enkele basisinformatie over jouw wagen. Nadat deze informatie is ingevuld, zul je een prijs ontvangen. Hoewel de prijs een indicatie is van wat je zult betalen, is de simulatie vrijwel volledig accuraat met de realiteit. Zodra jij tevreden bent met de aangegeven prijs, kun je de autoverzekering offline afsluiten.

Hoe Allianz autoverzekering afsluiten?

Hoewel de simulatie van Allianz mogelijk is om online uit te voeren, is het momenteel nog niet mogelijk om de autoverzekering direct online af te sluiten. Zodra je wenst om een autoverzekering van Allianz af te sluiten, zal je een van de onafhankelijke verzekeringsmakelaars moeten bezoeken. Deze helpen je ter plekke met het afhandelen van het papierwerk. Op de online website van Allianz kun je de dichtstbijzijnde verzekeringsmakelaars in jouw buurt vinden.

Bron: allianz.be