Home » Blog » KBC autoverzekering: Review en ervaringen

KBC autoverzekering: Review en ervaringen

Als jij in het bezit bent van een auto, of op het punt staat om jouw eigen auto aan te schaffen, dan weet je hoe belangrijk het is om goed verzekerd te zijn met een autoverzekering. Er is een groot aanbod aan verschillende verzekeraars om uit te kiezen en daar is KBC verzekeringen er een van. KBC verzekeringen is een verzekeringsmaatschappij die deel uitmaakt van de KBC groep. Het is een geïntegreerde bank verzekeraar die producten aanbiedt die niet puur van een bancaire invalshoek worden gegeven, maar juist producten geeft die aansluit aan de behoeftes van de klanten. Wellicht is een autoverzekering van KBC een optie die daardoor goed aansluit aan jouw wensen.

Daarom maken we in dit artikel een review van de voordelen, nadelen en ervaringen van de autoverzekering van KBC. Daarnaast bespreken we de kortingen en gaan we naar hoe u een simulatie van deze autoverzekering maken en deze kan afsluiten:

Review KBC autoverzekering

VoordelenNadelen
Online simulatie is mogelijkSterke service, maar niet de goedkoopste
Zelfs volledig online afsluiten is mogelijkNiet elk kantoor heeft verzekeringsspecialist
Kwaliteit: KBC zorgt voor een ‘5 sterren service’Bankieren is nog altijd core business van KBC
10,2% marktaandeel voor autoverzekering in 2019
Speciale formule voor jongeren met voorlopig rijbewijs
Systeem van joker i.p.v. bonus malus
Centraliseer je bank en verzekeringen

Voordelen KBC autoverzekering

Aangezien KBC een verzekeringsmaatschappij is die behoort tot de bank verzekeringen, brengt het enkele sterke voordelen met zich mee. KBC kantoren zijn namelijk in bijna iedere gemeente van België te vinden. Je hebt dus altijd de mogelijkheid om gemakkelijk bij een van de kantoren binnen te lopen zodra je met dringende vragen rondloopt. Als je al klant bent bij KBC voor jouw bankzaken, dan profiteer je van het voordeel om zowel je bankzaken als verzekeringen te centraliseren op één plek. Hoewel de KBC autoverzekering niet de goedkoopste is, biedt het echter wel erg betrouwbare service aan. KBC had in 2019 een marktaandeel in België  van 10,2% in autoverzekeringen. Dit percentage is enorm voor een bank-verzekeraar en uit dit percentage is te constateren dat klanten erg tevreden zijn bij KBC. Dit komt wellicht omdat KBC werkt met enkele unieke aanpakken in zijn autoverzekering. Je bent als klant namelijk altijd voorzien van een 5 sterren all-in service. Als jij een nieuwe auto koopt, zorgt KBC voor de nummerplaat en legt het jouw verzekeringspapieren klaar in jouw nieuwe auto terwijl hij nog in de garage staat. Je hoeft je hierdoor nooit meer zorgen te maken of jouw papierwerk op tijd in orde is voordat jij de weg op gaat. Ook biedt KBC een speciale formule aan voor jongere bestuurders met een voorlopig rijbewijs. De autoverzekering van KBC werkt niet met een bonus malus. Het heeft dit vervangen door een systeem an jokers en speciale kortingen op een Burgerlijke Aansprakelijkheid verzekering waardoor voorzichtige bestuurders genieten van extra voordeel.

Nadelen KBC autoverzekering

De KBC autoverzekering scoort over het algemeen erg goed in service en kwaliteit, maar ook bij deze verzekering zal je enkele nadelen vinden. De KBC autoverzekering valt eerder duurder uit dan goedkoop. Dit komt omdat KBC zich erg focust op het leveren van kwaliteit in plaats van het leveren van lage prijzen. Voor klanten die het niet erg vinden om meer te betalen voor een fantastische service is dit geen probleem. Maar mensen die gebonden zijn aan een klein budget vinden een autoverzekering ergens anders een stuk goedkoper. De core business van KBC is en blijft natuurlijk bankieren. Hierdoor zijn de verzekeringsspecialisten niet in ieder KBC kantoor te vinden. Deze zitten in de meeste gevallen gevestigd in de grote kantoren en dus mogelijk niet altijd dicht bij jou in de buurt zijn.

Kortingen bij KBC autoverzekering

Als jij een autoverzekering bij KBC afsluit, of al in het bezit bent van eentje, dan kan het zijn dat je kunt profiteren van enkele aantrekkelijke kortingen. Als jij 1 jaar zonder ongeval, waar jij fout zat, hebt gereden, profiteer je van een 10% korting die een beloning symboliseert voor jouw goede en veilige rijgedrag. Niet iedere bestuurder gebruikt de auto evenveel als de ander. Daarom vind je bij KBC de kilometerkorting. Als jij in een jaar onder de 10.000 kilometers rijdt, dan profiteer jij van een lagere premie.

Welke soorten autoverzekering biedt KBC?

Je vindt bij KBC verschillende soorten autoverzekeringen. Deze soorten zijn verdeeld over drie verschillende pakketten, ook wel bekend als basisdekkingen. Het eerste pakket is de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid. Dit pakket is de minimale dekking die iedere bestuurder in België moet afsluiten. Het zorgt er namelijk voor dat als jij in een ongeval terecht bent gekomen waar jij zelf de fout was, de schade aan de ander wordt gedekt door KBC. Deze schadevergoeding is niet alleen materieel, maar ook lichamelijk. Schade aan jouw eigen voertuig is met dit pakket niet inbegrepen. Dit is deels wel toegevoegd aan het tweede pakket. Dit is de Kleine Omnium. Met dit pakket ben je niet alleen verzekerd tegen schade die je aan een ander hebt veroorzaakt, maar krijg je ook dekking voor specifieke onverwachte ongelukken aan jouw eigen auto voertuig. Situaties die met de Kleine Omnium worden gedekt zijn schade door brand, inbraak, diefstal, poging tot diefstal, natuur evenementen of schade door dieren. Ook ontvang je bij KBC vergoeding voor extra uitrustingen, zoals winterbanden, bij volledig verlies van de auto. Het Kleine Omnium pakket wordt vooral aangeraden voor auto’s die tussen de 3 en 6 jaar zijn. Mocht je een nieuwe auto hebben, of op zoek zijn naar een uitgebreide autoverzekering, dan is de Volledige Omnium van KBC wellicht beter voor jou. Deze basisdekking vergoedt alle vooraf genoemde scenario’s en voegt daarnaast ook vergoeding toe aan schade door vandalisme, verkeerd tanken en door aanrijdingen waar jij fout was.

Optionele dekking bij KBC

Hoewel de basispakketten jouw auto goed kunnen verzekeren, is het altijd mogelijk dat je op zoek bent naar een uitgebreider pakket. De aanvullende dekkingen zijn ontwikkeld om jou te verzekeren voor een aantal specifiek gevallen en deze dekkingen zijn toe te voegen aan iedere basisdekking. De rechtsbijstand van KBC geeft jou de kans op juridische hulp zodra je in een juridisch conflict bent beland wat betrekking heeft op jouw auto. De rechtsbijstand zal zich inzetten om jou de vergoeding te geven die jij verdient. De bestuurdersverzekering is een dekking die lichamelijke schade aan jezelf zal vergoeden bij een ongeval. Als de bestuurder zelf een ongeluk heeft veroorzaakt is deze in geen enkele basisdekking verzekerd voor de lichamelijke verwondingen. Met deze dekking zal KBC medische kosten die jij hebt opgelopen na een ongeval vergoeden. De pechverhelping en personenbijstand is een aanvullende dekking die klaar staat voor jou als je autopech of een ongeval hebt gehad. De hulp is te ontvangen binnen België, maar ook in het buitenland. De laatste aanvullende dekking die je bij KBC kunt afsluiten is de Autoverzekering voor je kind met voorlopig rijbewijs. Als jij een kind hebt die auto leert rijden in jouw auto, dan zal deze verzekering er voor zorgen dat jouw kind ook wordt opgenomen in de autoverzekering. Je voegt een extra chauffeur toe aan de verzekering, maar jouw premie zal gelijk blijven voor 24 maanden.

Hoe maak je een simulatie?

Het is tegenwoordig mogelijk om bijna alles online uit te voeren. Dit geldt ook voor een online simulatie voor de KBC autoverzekering. De simulatie is ontwikkeld zodat jij vanuit jouw bank of bureau zelfstandig de prijzen van KBC kunt vergelijken. Je vult enkel een aantal persoonlijke gegevens in over jezelf en over jouw auto en KBC zal de prijs voor jouw gewenste autoverzekering berekenen. De simulatie is uit te voeren via deze button:

Hoe KBC autoverzekering afsluiten?

Als jij overtuigd bent van de autoverzekering van KBC en je gaat akkoord met de prijs die is berekend in de simulatie, is het tijd om de verzekering officieel af te sluiten. KBC biedt twee mogelijkheden om dit proces uit te voeren. Als je vertrouwd bent met het werken met een computer of laptop, biedt KBC de mogelijkheid om de autoverzekering direct online af te sluiten. Mocht je dit proces liever fysiek uitvoeren, dan kan je ook altijd langs gaan bij een van de KBC agentschappen of kantoren om in persoon het papierwerk af te ronden.

Bron: kbc.be