Home » Blog » Studeren in het buitenland? De AXA studentenverzekering

Studeren in het buitenland? De AXA studentenverzekering

Met een studentenverzekering voor het buitenland kun je met een gerust hart je student aan de luchthaven afzetten om daar zijn of haar favoriete programma’s en lessen te laten volgen. Studenten hebben geluk, want voor een extra laag tarief kunnen zij zich laten verzekeren als ze op reis naar het buitenland gaan.

Heb je een student in huis die gaat studeren in het buitenland of een stage gaat doen in het buitenland? Mis deze studentverzekering dan niet.

Verzekerd tegen diefstal

Op reis naar het buitenland gaan kan erg spannend zijn. Je kunt het allemaal een stuk minder stressvol maken door goed verzekerd op pad te gaan. Daardoor kun jij je richten op de leuke dingen die je in het buitenland mee gaat maken. Het is nooit leuk wanneer er iets van je gestolen wordt. In het buitenland is dat nog vervelender dan wanneer het in je eigen land gebeurt. Je weet mogelijk niet goed waar terecht kunt voor hulp. Een goede reisverzekering voor studenten zorgt niet alleen voor dekking van geleden schade, maar voorziet je ook direct van advies. Daarvoor is het noodzakelijk dat je dag en nacht contact met ze op kunt nemen. Het is belangrijk dat je daar naar kijkt wanneer je een verzekering afsluit. Met het juiste advies kun je de juiste procedures doorlopen. Je weet welke hulpdiensten je in het buitenland in moet schakelen. Het doen van aangifte is bijvoorbeeld in veel gevallen noodzakelijk om aanspraak te maken op je verzekering.

Een directe vergoeding voor verloren bezittingen

Het afhandelen van de procedures van de verzekering kan wel een tijdje in beslag nemen. Soms kun je niet zo lang wachten. Bijvoorbeeld wanneer er middelen gestolen zijn die je nodig hebt voor je studie of voor je reis. Een goede reisverzekering voor studenten kan je op zo’n moment helpen. Zij schieten namelijk een geldbedrag voor. Hierdoor kun je direct vervangende spullen aanschaffen. Later, wanneer je weer thuis bent, kunnen de formaliteiten van de verzekering afgehandeld worden. Het belangrijkste is dat jij kunt genieten van je reis en geen studievertraging oploopt.

Het verlies van je paspoort

Er zijn veel dingen die gestolen kunnen worden of die je kunt verliezen wanneer je onderweg bent. Het meest vervelende bezig dat je kwijt kunt raken terwijl je in het buitenland bent is waarschijnlijk je paspoort. Wanneer je die in je eigen land verliest is dat meestal niet zo’n heel groot probleem. Met de juiste verzekering is dat ook niet het geval wanneer je in het buitenland bent. Een reisverzekering voor studenten is een compleet pakket. Je wordt in veel gevallen uit de brand geholpen door de verzekeraar. Ook wanneer je jouw identiteitsbewijs verliest kun je op ze rekenen. Dankzij helder advies kun je gewoon blijven genieten van je reis. Daarbovenop kun je met speciaal aangemaakt documenten gewoon op het vliegtuig terug naar huis stappen.

Medische hulp in het buitenland

Onafhankelijk van het doel van je reis kunnen er altijd onvoorziene dingen gebeuren. Niemand hoopt tijdens een vakantie het slachtoffer te worden van een ongeluk. Desondanks overkomt het sommige reizigers. Hetzelfde geldt voor ziekte. Je heb waarschijnlijk liever dat je ziek wordt wanneer je thuis bent. In een vreemd land heb je vaak mindermensen om je heen die voor je kunnen zorgen. Wanneer je een reisverzekering voor studenten hebt afgesloten kun je gelukkig wel rekenen op goede medische hulp.

Een vergoeding van de gemaakte ziektekosten

Je ziektekostenverzekering is niet geldig in het buitenland. Je zult dus een aparte reisverzekering af moeten sluiten. Studenten hebben ook wat dat betreft geluk. Want zij kunnen gebruik maken van de reisverzekering voor studenten. Die biedt heel wat voordelen. En ook de ziektekosten worden gewoon gedekt. Het kan daarbij gaan om de kosten voor onderzoek, behandeling en de opname in een ziektehuis. Een lang verblijf in het ziekenhuis is voor niemand fijn. Helemaal niet wanneer je helemaal alleen in een land ver van België vandaan bent. Gelukkig kun je ook daarvoor je reisverzekering voor studenten gebruiken. Goede verzekeringen laten namelijk een ouder of ander familielid overvliegen wanneer je langer dan een aantal dagen opgenomen bent. De vlucht van die persoon wordt vergoed en zelfs de overnachtingen in een hotel worden door de verzekeraar betaald. Hierdoor lig je niet helemaal alleen in een ziekenhuisbed in een land hier ver vandaan.

Je bent verzekerd wanneer je vliegreis geannuleerd wordt

Als je alles gepland hebt dan hoop je dat alles op rolletjes verloopt. Je moet heel wat regelen wanneer je een tijdje in het buitenland blijft wonen. Wanneer je vliegreis uitgesteld of geannuleerd wordt dan loopt er heel wat in het water. Tegelijkertijd moet je wel de studiekosten betalen. Verder heb je waarschijnlijk al een kamer gevonden waarvoor je huur moet betalen. Een goede reisverzekering voor studenten vergoed al deze kosten.

Extra kosten omdat er problemen zijn met het studieprogramma

Een studiereis naar het buitenland plan je meestal ruim van tevoren. Het kan altijd zijn dat er van het moment van planning tot het moment van vertrek iets misgaat. Bijvoorbeeld wanneer je deel wilt nemen aan een specifiek studieprogramma. Vaak zul aan een aantal eisen moeten voldoen voordat je deel mag nemen. Het kan voorkomen dat je nog een bepaald vak moet afsluiten of nog een aantal studiepunten moet behalen. Wanneer zoiets onverwacht misloopt, dan wil je jouw studiereis graag uitstellen. Je zult dan het een en ander moeten annuleren. Je krijgt dan lang niet altijd zomaar je geld terug. Een reisverzekering voor studenten vergoed de kosten die je onnodig gemaakt hebt. Hierdoor kun je jouw geld gewoon op zak houden. Dat is wel zo handig als je in de toekomst van plan bent de reis alsnog te maken.

Geniet optimaal van je studiereis

Een studiereis is een drukke periode. Je hebt veel aan je hoofd en er zijn altijd kleine dingen die mis kunnen gaan. Als je een reisverzekering voor studenten bij een hoog aangeschreven aanbieder afsluit kun je pas echt onbekommerd genieten. Met een goede verzekering ben je niet alleen maar gedekt wanneer er iets verkeerd gaat. Je geniet ook veel meer van je reis omdat je veel meer zekerheid hebt. Daardoor is een reisverzekering het geld eigenlijk altijd waard. Zelfs als je reis voortreffelijk verloopt en je een geweldige tijd als student doormaakt.

[button-green url=”https://verzekeringeninbelgie.be/go/axa-studenten-reisverzekering/” target=”_blank” position=”left”]Neem een AXA studentverzekering >[/button-green]