Home » Opzeggen » Hoe rekening opzeggen bij Beobank?

Hoe rekening opzeggen bij Beobank?

Het kan gebeuren dat je jouw spaarrekening, zichtrekening of (prepaid) kredietkaart bij Beobank wil opzeggen. Bijvoorbeeld omdat je ergens anders een betere intrestvoet kan bekomen of omdat je binnenkort naar het buitenland wil verhuizen. Wat de reden ook is, wij geven je hieronder alle informatie over hoe je je rekening correct kan afsluiten als je besluit deze te stopzetten.

Voor u begint: Zorg er idealiter voor dat u het geld dat op uw te deactiveren rekening staat, hebt overgeschreven naar een andere, nog actieve rekening.

We hebben ter verificatie onderstaand stappenplan voorgelegd aan een medewerker van Beobank. Deze bevestigde ons dat een Beobank rekening enkel kan stopgezet worden ter plekke bij een kantoor.

Stappenplan

  1. Maak een afspraak bij uw Beobank kantoor per telefoon of e-mail. Beobank is immers duidelijk: enkel fysiek via uw Beobank kantoor kan de opzegging van een rekening geschieden omdat er officiële documenten dienen ondertekend te worden. Via de kantoorzoeker kan u het dichtstbijzijnde kantoor vinden.
  2. Tijdens de afspraak geeft u aan dat u een rekening wenst stop te zetten. Optioneel kan u meegeven waarom u dat wenst te doen, maar dit is niet verplicht.
  3. Er dienen 3 zaken in orde gebracht te worden: 1) De bank zal u vragen alle gekoppelde instrumenten (kaarten, cheques,…) terug te geven aan de bank. 2) Daarnaast heeft Beobank een ander rekeningnummer en uw identiteitskaart nodig om het resterende creditsaldo en eventuele interesten naar over te maken. 3) Tot slot dient u ook een handtekening te plaatsen onder de officiële documenten die zeggen dat u de rekening wil opzeggen.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals daarnet aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Enkele voorbeelden van websites waar u op 2 minuten tijd gratis en online een nieuwe zicht-rekening openen:

Gratis zichtrekening openen bij Medirect Bank >
Online zichtrekening openen bij KBC >