Home » Blog » Persoonlijke lening van Bpost bank

Persoonlijke lening van Bpost bank

Ben je van plan om een nieuwe auto aan te schaffen, je huis te renoveren of aan een eigen project te beginnen? Dan is het handig om een persoonlijke lening af te sluiten. Bij Bpost bank zijn er verschillende soorten persoonlijke leningen beschikbaar voor een voordelige rentevoet. Kies dus altijd de lening die het beste past bij jouw project!

Soorten leningen

Verschillende situaties en projecten vragen om verschillende soorten leningen. Daarom biedt Bpost 4 soorten leningen aan.

Autolening

Met de autolening kan een auto naar keuze gefinancierd worden. Deze lening is dus zeer geschikt als je op zoek bent naar een nieuwe auto en hier niet veel spaargeld aan wilt besteden. Deze lening kan ook gebruikt worden voor andere soort voortuigen zoals mobilhomes, motors of bromfietsen. Deze lening is zowel geschikt voor nieuwe als tweedehands voertuigen.

Energielening

Met de energielening kunnen energiebronnen in huis vervangen worden of kan het huis energiezuiniger gemaakt worden. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor een nieuwe vloerverwarming, ketel, zonnepanelen of beglazing. Met deze lening kan je jouw huis een stuk energiezuiniger maken, waardoor je uiteindelijk kosten kan besparen.

Renovatielening

Wanneer je jouw huis wilt renoveren of verbouwen, is een renovatielening aan te raden. Deze lening is geschikt voor de renovatie van een heel huis óf voor het opfrissen van een aantal kamers. Deze lening kan gebruikt worden voor renovatiekosten, nieuwe meubels, verf, aannemerskosten etc.

Lening voor eigen project

De lening voor eigen project kan na eigen zeggen ingevuld worden. Met deze lening kunnen persoonlijke projecten en kosten gefinancierd worden. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: reizen, evenementen, huwelijk, technische apparatuur, ziektekosten of andere grote uitgaven. Deze lening is geschikt wanneer jouw project niet onder de andere drie leningen valt.

Bedragen en looptijd

Persoonlijke leningen kunnen afgesloten worden voor minimaal €2500 tot maximaal €50000. De looptijd van de leningen variëren van 24 tot 120 maanden. De looptijd van de lening hangt af van het bedrag van de lening. Bij een hoger bedrag is er ook een langere looptijd mogelijk. Je hebt dan immers ook langer te tijd om de lening af te lossen. Bij leningen met lagere bedragen is looptijd vaak korter.

Wie kan een lening afsluiten?

Bij Bpost bank kan iedereen een persoonlijke lening afsluiten. Het is niet nodig om een zichtrekening te hebben bij Bpost bank. Dus ook wanneer je een zichtrekening hebt bij een andere bank, kan je een persoonlijke lening nemen bij Bpost bank. Voor de persoonlijke lening is het ook niet nodig om een aankoopbewijs te tonen. Het is dus niet nodig om te bewijzen wat je van de lening gekocht hebt.

Rentevoet en terugbetalen

De rentevoet verschilt per soort lening. De rente kan variëren tussen ongeveer 2% en 7%. Wanneer je precies wilt weten hoeveel rente je gaat betalen, is het slim om de online simulatie te maken. Het Totale terug te betalen bedrag is het geleende bedrag plus de rente. Hoe langer de looptijd van de lening is, hoe minder je per maand hoeft te betalen, maar hoe meer het totale bedrag is. Ook het precieze totaal terug te betalen bedrag is te zien in de online simulatie. Hierdoor weet je al meteen bij het afsluiten van de lening hoeveel je in totaal terug moet betalen.

Simulatie

Op de website van Bpost bank is er een online simulatie in te vullen. Door middel van deze simulatie zie je meteen alle details en opties van jouw gewenste lening. Je kiest als eerste de soort lening waar je naar op zoek bent (autolening, energielening, renovatielening of lening voor eigen project). Daarna vul je aanvullende informatie in. Bij een autoverzekering vul je bijvoorbeeld in om wat voor voertuig het gaan en of deze nieuw of tweedehands is. Als laatste vul je het gewenste bedrag in dat je wilt lenen. Je zal dan direct de resultaten en mogelijke opties zien. Je ziet dan een overzicht met de maandelijkse aflossing, rentevoet, looptijd en het totale bedrag. Je kan dan kiezen voor de optie die het meest wenselijk is voor jou.

Het is ook mogelijk om een simulatie te maken via de telefoon. Dat kan met het volgende nummer: 02/278.50.39. Dit nummer is bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 to 18u op maandag tot en met vrijdag, en van 9u tot 13u op zaterdag.

Hoe kan je de lening afsluiten?

Nadat je de simulatie gemaakt hebt en een lening gevonden hebt, kan je deze eenvoudig afsluiten. Dit kan op twee manieren: online of op een Bpost bank kantoor. Bij het online afsluiten, kies je de optie in de simulatie die jij wilt en vul je daarna de rest van jouw gegevens in. Als je dit liever niet online wilt doen, kan je ook een afspraak maken bij een Bpost bank kantoorlocatie bij jou in de buurt.

Bron: bpostbank.be