Home » Hospitalisatieverzekering » Hospitalia: De OZ hospitalisatieverzekering

Hospitalia: De OZ hospitalisatieverzekering

Een onverwachte opname in het ziekenhuis kan veel stress opleveren. Je gezondheid is heel waardevol en je wilt daarom natuurlijk de best zorg mogelijk krijgen. Naderhand kan je er echter achter komen dat niet alle kosten terugbetaald worden door het ziekenfonds. Je kan dan onverwacht een hoge rekening krijgen. Deze zorgen kunnen weggenomen worden met Hospitalia, de hospitalisatieverzekering van het Onafhankelijk Ziekenfonds.

Hospitalia tarieven

De OZ hospitalisatieverzekering is de op één na voordeligste hospitalisatieverzekering op de markt. Er is keuze uit drie verschillende verzekeringsopties: hospitalia, hospitalia medium en hospitalia plus. Deze verzekeringen zijn al af te sluiten vanaf €4,02, €6,28 of €6,52 per maand, gebaseerd op de soort verzekering die je gekozen hebt.  Bij alle drie de verzekeringen is het ook mogelijk om de verzekering uit te breiden met de optie waarborg zware ziekten. Daarmee worden een deel van de kosten vergoed bij een zware ziekte. Dit kan al vanaf €0.30 per maand extra.

Hospitalia standaard

De standaard hospitalia verzekering is het goedkoopste. Hierbij krijg je tot 100% van het officiële tarief aan honorarium-supplementen vergoed. Dit zijn dus alle kosten die extra in rekening gebracht worden. Bij deze verzekering krijg je ook tot €80 per dag terug als je een eenpersoonskamer kiest en hier extra kosten voor gelden. Ook wordt rooming-in tot €25 per dag vergoed. Dit zijn de verblijfskosten wanneer je bij een kind op de kamer blijft slapen. Bij de hospitalia verzekering worden ook kosten voor voor-en nazorg gedekt. Dit geldt tot 30 dagen voor de ziekenhuisopname en 90 dagen erna. Je hoeft in de meeste ziekenhuizen in België geen franchise te betalen. Bij deze verzekering zitten geen hospitalia assist en kraamzorg inbegrepen.

Hospitalia Medium

De hospitalia medium is de verzekering die het meest aanbevolen wordt. Bij deze verzekering worden namelijk alle belangrijkste kosten vergoed, voor een scherpe premie per maand. Bij de hospitalia medium verzekering worden tot wel 200% van honorarium-supplementen vergoed. Hiermee kan je alle nodige bijkomende kosten terugbetalen. Ook kan je gerust een eenpersoonskamer nemen. De kosten voor een eenpersoonskamer in het ziekenhuis worden tot €125 per dag vergoed. Wanneer je bij een kind op de kamer wilt blijven slapen, worden alle verblijfskosten terugbetaald. De vergoeding voor voor-en nazorg gelden vanaf 60 dagen voor de opname en tot 180 dagen erna. Ook bij deze verzekering betaal je in de meeste ziekenhuizen geen franchise.

De hospitalia medium verzekering beschikt over twee extra diensten die niet bij de standaard hospitaliaverzekering zitten. Ten eerste heb je recht op de service van hospitalia assists. Na een opname in het ziekenhuis kan je mogelijk behoefte hebben aan aanvullende dienstverlening. Dit kan bijvoorbeeld hulp in huis zijn, vervoer of oppas. Met hospitalia assist krijg je een vergoeding van €1000 per ziekenhuisopname (maximaal twee keer per jaar). Ten tweede heb je ook recht op vergoeding voor kraamzorg. Deze vergoeding is tot €20 per dag.

Hospitalia plus

De hospitalia plus verzekering is de meest uitgebreide hospitalisatieverzekering die wordt aangeboden. Deze verzekering is hetzelfde als de hospitalia medium verzekering als het aankomt op de volgende punten. Kosten voor een eenpersoonskamer, rooming-in, voor-en nazorg, kraamzorg, franchise en hospitalia-assist kunnen vergoed worden. Het grootste verschil is dat bij de hospitalia plus verzekering tot 300% van de honorarium-supplementen terugbetaald worden.

Simulatie en afsluiten

Als je benieuwd bent naar de bijdrage die je gaat betalen, kan je een online simulatie maken. Hierbij vul je een aantal persoonlijke gegevens in en welke soort verzekering jij graag zou willen. Je kiest dus altijd een verzekering uit die past bij jouw wensen. Jouw bijdrage wordt dan meteen gesimuleerd. Als je tevreden bent, kan je eenvoudig de verzekering online afsluiten. Wanneer je nog vragen hebt of persoonlijk advies wilt, kan je jouw gegevens achterlaten. Er wordt dan contact met je opgenomen door een medewerker van OZ.

Bron: oz.be