Home » Blog » Cofidis Mastercard Gold: Kosten en review

Cofidis Mastercard Gold: Kosten en review

Met de Cofidis Mastercard Gold bepaal je zelf hoeveel krediet je opneemt en hoe je dit terugbetaald. Door de verschillende kredietmogelijkheden en terugbetalingsopties is deze kredietkaart erg flexibel én voordelig. Hierbij horen ook nog eens lage kosten, verzekeringen en beschermingsmechanismen.

Review Cofidis Mastercard Gold

VoordelenNadelen
Limiet tot 10.001 euroWat je gebruikt, betaal je terug met interest
Je kan tot 1.000 euro per dag geld afhalenExtra kost vreemde valuta en cash afhalen
Aankoopbescherming en reisbijstand
Je bepaalt zelf op welk tempo je terugbetaalt
Jaarlijkse bijdrage van slechts 5 euro per jaar
Wereldwijd in winkels, restaurants en bankautomaten
Opzegbaar wanneer je maar wil
Cofidis heeft een zeer sterke reputatie in België

Kosten

De Cofidis Mastercard Gold vraagt slechts een bijdrage van €5 per jaar. Daarmee is deze kredietkaart een van de goedkoopste op de markt. Daarnaast kunnen bepaalde betalingen extra kosten met zich meebrengen. Wanneer er met de kredietkaart in vreemde valuta betaald wordt, betaal je wisselkosten. Deze wisselkosten zijn 1% van het betaalde bedrag. Ook wanneer je cash geld afhaalt bij een betaalautomaat betaal je kosten. Deze afhaalkosten zijn €2,5.

Uitgaven en Krediet

Met een kredietkaart kan je geld opnemen een aankopen doen, die je later terugbetaald. Met een kredietkaart kan je dus betalen, zonder dat het bedrag rechtstreeks van jouw bankrekening afgeschreven wordt. Het krediet wordt voorgeschoten door de kredietinstelling. Met de kredietinstelling maak je afspraken over het maximale krediet dat je kan opnemen. Je moet dit krediet na een bepaalde periode weer terugbetaald hebben. Kredietkaarten maken gebruik van herbruikbare kredieten. Als je het krediet afbetaald hebt, wordt jouw krediet weer aangevuld. Je kan dus voor een onbepaalde tijd gebruik blijven maken van een kredietkaart.

De Mastercard Gold is een kredietkaart van Cofidis met een maximaal krediet van €10001. Dit betekent dat je maximaal €10001 kan spenderen met de kredietkaart. Het is ook mogelijk om de limiet lager te stellen. Het minimale bedrag is €2500. Je bepaalt zelf wanneer je het krediet gebruikt of opneemt. Dit kan in één keer of in meerdere keren gebeuren. Met deze kredietkaart kan je maximaal €1000 per dag afhalen. De Mastercard Gold is wereldwijd te gebruiken in winkels en restaurants en bankautomaten. Het is ook mogelijk om de kaart te gebruiken voor online aankopen via webshops.

Terugbetaling

Het bedrag dat uitgegeven is met de kredietkaart moet ook terugbetaald worden. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende terugbetalingsformules. Bij het afsluiten van de kredietkaart kies je de terugbetalingsformule. Deze variëren van 3% tot 10%, afhankelijk van het maximale kredietbedrag. Aan de hand van de terugbetalingsformule wordt er berekend hoeveel je per maand terug moet betalen. Dit bedrag wordt berekend over het bedrag dat je daadwerkelijk uitgegeven hebt.

Voor uitgaven met de kredietkaart geldt ook de nulstelling verplichting. Dit is een wettelijke verplichting waarbij het opgenomen krediet binnen een bepaalde periode volledig terugbetaald moet zijn.

Veiligheid en bescherming

Bij de Mastercard Gold kan je veilig betalen en reizen. De instelling van de kredietkaart zal je namelijk beschermen en verzekeren in een aantal situaties.

Aankoopbescherming

Met de Mastercard Gold ben je beschermd wanneer je aankopen doet via online winkels. Wanneer jouw bestelling beschadigd is of niet aankomt, ben je hiervoor beschermd. Er zal dan gezocht worden naar een oplossing, zodat je de bestelling alsnog kan ontvangen. Wanneer dit niet lukt, zal je een schadevergoeding ontvangen. Om recht te hebben op deze aankoopbescherming moet de aankoop minimaal €50 bedragen en moet het gehele bedrag betaald zijn met de kredietkaart. Deze aankoopbescherming geldt zowel voor Belgische als buitenlandse webwinkels.

Reisverzekering

Wanneer je een reis naar het buitenland betaalt met Mastercard Gold, ben je ook verzekerd tegen een aantal kosten. Ten eerste ben je verzekerd tegen reisongevallen. Wanneer er een medisch noodgeval of ongeluk plaatsvindt tijdens de reis, zal deze verzekering de kosten van de ziekenhuisopname terugbetalen. Ook zullen kosten voor invaliditeit of overlijden vergoed worden. Ten tweede ben je verzekerd wanneer jouw bagage verloren is of na een vertraagde periode aankomt. Ten derde zal je een vergoeding krijgen wanneer er een overval plaatsvindt bij een geldautomaat. Als laatste ben je verzekerd wanneer er vertraging is bij vluchten of internationale treinen, of wanneer je een aansluiting mist.  

Laagste prijsgarantie

Wanneer je een aankoop doet met de kredietkaart, heb je een laagste prijsgarantie. Wanneer je hetzelfde product ergens anders in België voor minstens €50 goedkoper vindt, wordt het prijsverschil terugbetaald. Met deze verzekering ben je ervan verzekerd dat je altijd het goedkoopste product aanschaft.

Over Cofidis

Cofidis is een kredietexpert met jarenlange ervaring met kredieten, leningen en verzekeringen. Het is mogelijk om kredietkaarten aan te vragen die voldoen aan jouw behoeften en wensen. Er wordt altijd gezocht naar de meest voordelige oplossing voor jou. Door de duidelijke formules weet je precies wat je te wachten staat. Hierdoor heeft Cofidis een betrouwbare reputatie opgebouwd in België.

Cofidis Mastercard Gold aanvragen

Het aanvragen van de Cofidis Mastercard is erg eenvoudig. Via de webpagina kan je een aanvraag indienen via ‘Dien je aanvraag in’. Hier kan je het kredietbedrag invullen en de aflossingsmethode. Hiermee wordt berekend hoeveel je per maand dient af te lossen. Je kan hier ook jouw persoonlijke gegevens invullen. Het is niet mogelijk om aan te melden via Itsme. Je zult dus jouw gegevens handmatig moeten invullen. Nadat je de aanvraag ingediend hebt, ontvang je een antwoord van Cofidis. Als je aanvraag goedgekeurd is, kan je het contract uitprinten, ondertekenen en opsturen. Je ontvangt dan 10 kalanderdagen later jouw Mastercard Gold. Deze kan je dan meteen gaan gebruiken. Het is mogelijk om de Mastercard Gold op te zeggen wanneer je maar wilt.

Conclusie

De jaarlijkse kosten van de Cofidis Mastercard Gold zijn goedkoop en er zitten veel interessante voordelen bij deze kredietkaart zoals de aankoopbescherming, laagste prijsgarantie en reisverzekering. Toch mag je niet vergeten dat de bedragen die je spendeert, ook terugbetaald moeten worden. Of zoals Cofidis overal bij zegt: “Opgelet, geld lenen kost ook geld”. 

Bron: cofidis.be