Home » Blog » MeDirect dynamic sparen: Review

MeDirect dynamic sparen: Review

Met de MeDirect Dynamic spaarrekening bouw je snel rendement op door geld te sparen. Door de hoge basisrente is deze spaarrekening zeer flexibel. Je kan sparen en geld opnemen wanneer het jou uitkomt!

Review Medirect dynamic sparen

VoordelenNadelen
Na MeDirect maandsparen Max de 2e beste spaarformuleLimiet staat op 30.000 euro
Je kan tot 30.000€ inleggen in deze spaarrekeningNog geen mobile banking app
Basisrente (1x/jaar) + getrouwheidspremie (4x/jaar)15% voorheffing indien rente >980€
Je kan alles 100% online openen en beheren
Tot 100.000 euro beschermd via garantiestelsel
Je spaargeld is altijd onmiddellijk opvraagbaar
Geen roerende voorheffing tot 980 euro ontvangen rente
Rekening openen, beheren en afsluiten is volledig gratis
Sinds 2015 een volledig Belgische bank

Minimum en maximum bedrag

Bij de MeDirect Dynamic spaarrekening is het mogelijk om tot €30000 in te leggen. Als je dus van plan bent om meer dan €30000 te sparen, is dit geen geschikte spaarrekening. Aan deze spaarrekening zit geen minimum verbonden. Je hoeft dus niet een minimaal bedrag op de rekening te zetten om rente te ontvangen. Zelfs over kleine bedragen kan je al rente ontvangen.

Rente en getrouwheidspremie

Over jouw spaargeld op de MeDirect Dynamic spaarrekening wordt basisrente en getrouwheidspremie berekend. De basisrente is de rente die je één keer per jaar zal ontvangen. Deze rente wordt berekend over het gehele bedrag dat op dat moment op de spaarrekening staat. Het rentepercentage staat niet vast en kan aangepast worden door de bank. Wanneer dit het geval is, zal dit tijdig meegedeeld worden. De getrouwheidspremie geldt voor bedragen die minimaal 12 maanden achter elkaar op de spaarrekening staan.  Voor deze bedragen wordt er vier keer per jaar rente uitbetaald.

De MeDirect Dynamic spaarrekening heeft een hoge basisrente met een mooie getrouwheidspremie. Door de hoge basisrente is de spaarrekening erg flexibel. Je ontvangt namelijk een mooi rentepercentage zonder dat het geld per se minimaal 12 maanden op de spaarrekening hoeft te staan.  Deze spaarrekening is daarom geschikt voor spaarders die het geld voor minder dan een jaar kunnen missen.

Risico’s

Wanneer je grote bedragen op een spaarrekening zet, is het belangrijk dat deze bedragen verzekerd zijn. Alle spaarrekeningen bij MeDirect zijn verzekerd onder het depositogarantiestelsel. Met behulp van dit stelsel is tot €100000 per persoon beschermd. Wanneer de bank zich niet aan zijn afspraken kan houden en jouw spaargeld niet kan uitkeren, ben je hiervoor beschermd. Jouw spaargeld wordt dan terugbetaald door het depositogarantiestelsel. De risico’s van sparen worden hierdoor dus vermeden. Met de MeDirect Dynamic spaarrekening is het ook altijd mogelijk om spaargeld op te nemen en over te zetten naar jouw geldrekening. Je hebt hierdoor dus altijd controle over jouw spaargeld.

Roerende voorheffing

De MeDirect Dynamic spaarrekening is een gereglementeerde spaarrekening. Hiermee is een deel van het interestinkomen vrijgesteld van belasting en roerende voorheffing. Je hoeft geen roerende voorheffing te betalen tot een bedrag van €980. Je kan dus €980 aan interestinkomsten hebben zonder hier belasting over te hoeven betalen.

Voor interest inkomen hoger dan €980, betaal je 15% aan roerende voorheffing. Voor spaarrekeningen die gedeeld worden door partners of gehuwden, is dit bedrag verdubbeld.

Volledig gratis en online beschikbaar

De spaarrekening is gratis en online te openen. Na het openen van de spaarrekening, kan je deze ook volledig online beheren. Dit gehele proces is volledig gratis. Je betaalt dus geen kosten voor het openen of beheren van een spaarrekening bij MeDirect. Wanneer je je aanmeldt bij MeDirect, wordt er ook een geldrekening geopend. Via deze rekening kan je bedragen op de spaarrekening storten. Wanneer je geld opneemt van de spaarrekening, gaat dit bedrag naar de geldrekening. Op deze manier kan je gemakkelijk bedragen tussen verschillende rekeningen overmaken.

Over MeDirect

MeDirect was voorheen een Maltese bank, maar is sinds 2015 een volledig Belgische bank. MeDirect biedt verschillende soorten spaarrekeningen aan. Door de transparante communicatie weet je precies waar je aan toe bent wanneer je een spaarrekening opent. Je kan hierdoor gemakkelijk de spaarrekening kiezen met de formule die het voordeligst uitpakt voor jou. De MeDirect Dynamic spaarrekening is de tweede beste formule van MeDirect, na de Maandsparen Max spaarrekening. Naast spaarrekeningen staat MeDirect ook bekend om het beleggen in beleggingsfondsen.

MeDirect Dynamic spaarrekening afsluiten

Het afsluiten van de MeDirect Dynamic spaarrekening kan snel geregeld worden. Op de website van MeDirect staat een button met ‘word klant’. Via deze button kan jij jouw gegevens invullen en daarna een spaarrekening openen. Om een spaarrekening te openen is het noodzakelijk dat je minimaal 18 jaar bent. Daarnaast moet je ook een Belgische identiteitskaart hebben en een GSM hebben. Wanneer je lid bent van Itsme, kan je meteen een spaarrekening openen. Via Itsme zullen jouw gegevens direct ingevuld worden. Het is ook mogelijk om zelf handmatig jouw gegevens in te vullen. Het duurt ongeveer vijf dagen voordat de rekening geopend is. Het is dan mogelijk om meteen aan de slag te gaan met jouw spaarrekening. Je kan jouw spaarrekening volledig online beheren.

Bron: medirect.be