Home » Blog » KBC persoonlijke lening: Hoe simulatie maken?

KBC persoonlijke lening: Hoe simulatie maken?

Iedereen kan te maken krijgen met onvoorziene uitgaven en deze komen vaak niet op het meest gunstige moment. Er ontstaat dan vaak een dilemma: moet deze uitgave meteen gedaan worden en heb je de financiën om dit meteen te kunnen? Het kan natuurlijk gebeuren dat je de financiële middelen wel hebt, maar deze liever niet op wilt nemen. En soms zijn deze financiële middelen er ook niet. Wellicht ben je aan het sparen om jouw droom werkelijkheid te laten worden maar kom je nog wat financiën tekort? Dan helpen wij je graag bij het laten uitkomen van deze droom. In al deze gevallen is het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten bij KBC. Zo is het altijd mogelijk om geld achter de hand te houden of om toch meteen die onvoorziene uitgave te kunnen doen. Tegenwoordig vraag je een persoonlijke lening heel makkelijk aan via KBC touch of KBC Mobile. Eerst kan je natuurlijk best een simulatie maken, dat doe je als volgt:

Stap 1: Klik op onderstaande button

Stap 2: Vul het totaalbedrag in dat je nodig hebt en hoeveel je daarvan effectief wil lenen. Let op: Je kan online tot maximum 25.000€ lenen.

Stap 3: Je krijgt meteen te zien wat het bedrag zou zijn dat je moet terugbetalen, aan welke rentevoet en op welke looptijd. Je kan onderaan het scherm de looptijd aanpassen en met de knop start je aanvraag de lening meteen ook online aanvragen.

KBC persoonlijke lening: een variatie aan mogelijkheden

Een persoonlijke lening is een lening op afbetaling. Dit houdt in dat je een vast deel van het geleende bedrag op vaste tijdstippen terugbetaald met een vaste intrestvoet. Inmiddels worden persoonlijke leningen door 80% van onze klanten aangevraagd via KBC touch. KBC touch geeft je de mogelijkheid om makkelijk en snel een persoonlijke lening af te sluiten van €500 tot maximaal €50.000 tegen 4,99% rente. Het is ook mogelijk om een hogere lening af te sluiten. Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor een bedrag hoger dan €50.000? Dit kan helaas niet online of via KBC touch en wij verzoeken je dan ook vriendelijk een afspraak te maken bij een van onze kantoren zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken. 

Stem je lening af op jouw persoonlijke situatie

Voordat je een persoonlijke lening afsluit, wil je natuurlijk vooraf weten wat je kunt verwachten. De termijn waarop je jouw lening kunt terugbetalen, is afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen. Via onze website of KBC touch kun je je persoonlijke lening simuleren en zo weet je meteen hoeveel je maandelijks gaat afbetalen en op welke termijn je de lening afbetaalt. Zo maken we samen jouw lening echt persoonlijk en helpen we je weer een stapje verder.

Zodra de persoonlijke lening is afgesloten, zal het geld zo snel mogelijk beschikbaar worden gesteld. Nadat het geld beschikbaar is gesteld, begin je een maand later met het afbetalen van je lening. Je kunt je lening eenvoudig terugbetalen via een KBC-zichtrekening of het overeenkomstnummer van je lening.

Ook de looptijd van je lening kan variëren. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, maar ook van het bedrag dat je leent. Bij KBC wordt er een looptijd gehanteerd van minimaal 12 maanden tot maximaal 72 maanden. Het terugbetalen van de lening kan in principe op drie verschillende manieren, afhankelijk van welk type aflossingsplan je hebt gekozen:

  • Maandelijks hetzelfde bedrag terugbetalen of maandelijks dezelfde kapitaalaflossingen. Deze optie duurt minimaal 6 maanden en maximaal 120 maanden.
  • Een eenmalige kapitaalaflossing op de eindvervaldag en maandelijkse rentebetaling. Deze optie duurt minimaal 3 maanden en duurt maximaal 60 maanden.
  • Een eenmalige kapitaalaflossing én rente-aflossing op de eindvervaldag. Deze optie duurt minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden. Bij deze optie los je dus niet maandelijks een bedrag hebt maar dien je aan het einde van de afgesproken termijn het bedrag in één keer af te lossen. Dit kan dus na 3 maanden zijn maar ook pas na 12 maanden.

Er gelden voor iedere lening specifieke voorwaarden. Als je nieuwsgierig bent naar deze voorwaarden kun je langsgaan bij het KBC-kantoor bij jou in de buurt of contact opnemen met KBC live.

Voordelen van de KBC persoonlijke lening

De persoonlijke lening is voor verschillende doeleinden te gebruiken; onverwachte schade aan je huis, een defecte wasmachine of de studie van je kind. Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Daarnaast vragen wij je niet om facturen als bewijs te overleggen en leen je tegen scherpe tarieven.

Ook als je geen klant bent bij KBC, ben je welkom voor een persoonlijke lening. Deze kun je aanvragen via de KBC website en heeft een maximum van €25.000.  Naast het tarief hanteren wij geen bijkomende administratie- of dossierkosten. Het tarief dat op je lening van toepassing is, is afhankelijk van het doel van je lening. De verschillende tarieven zijn terug te vinden op onze website. Als je een lening aanvraagt via KBC Touch, KBC Mobile of bij een KBC-kantoor, dan krijg je van ons een persoonlijk tarief. Het is ook mogelijk om een lening af te sluiten via één van onze bemiddelaars, maar dan bestaat de mogelijkheid dat je tarief afwijkt van het tarief bij KBC.

Met KBC Touch en KBC Mobile krijg je eenvoudig toegang tot een overzicht van je persoonlijke lening. De voordelen hiervan zijn dat je op ieder moment van de dag toegang hebt tot jouw persoonlijke gegevens en dit dus kan bekijken op een moment dat dit jou het beste schikt. Ook voor de betalingen geldt dat je deze kunt doen waar en wanneer het jou uitkomt. KBC Mobile is een award-winning app en wordt al door veel klanten van KBC naar tevredenheid gebruikt.

Vervroegd terugbetalen: kan dat?

In principe wordt de persoonlijke lening terugbetaald volgens de afgesproken termijn. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je (tijdelijk) wat meer financiële ruimte krijgt en graag wat sneller wilt terugbetalen. Als dit het geval is en je wilt hier gebruik van maken, neem dan contact op met jouw KBC-kantoor. Zij kunnen samen met jou de mogelijkheden voor zowel een gedeeltelijke als een volledige vervroegde terugbetaling bekijken en in orde maken. Houd er wel rekening mee dat je bij een vervroegde terugbetaling een wederbeleggingsvergoeding moet betalen.

Het lukt me niet om af te betalen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en hieruit voortvloeiende onvoorziene omstandigheden kunnen al snel van invloed zijn op je afbetaling en deze zijn vaak niet positief. Wanneer je merkt dat het lastig is om je lening af te betalen of het helemaal niet lukt, blijf hier dan niet mee rondlopen en neem zo snel mogelijk contact op met je bank. Dit lijkt logisch maar voor veel mensen is het lastig om financiële problemen en schulden bespreekbaar te maken. Echter hoe eerder je het bij ons meldt, hoe beter wij je kunnen helpen. Samen zullen wij je financiële situatie bespreekbaar maken en tot in detail bekijken om zo samen tot een oplossing te komen.

In een druk bestaan kan het natuurlijk ook een keer gebeuren dat een betaling vergeten wordt of over het hoofd gezien wordt. Als we na 30 dagen nog geen betaling van je hebben ontvangen, zullen we contact met je opnemen voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we opnieuw uitgebreid je financiële situatie. Als er sprake is van een vergissing is het simpelweg op te lossen door het bedrag alsnog te betalen. Als blijkt dat je problemen hebt en deze van tijdelijke aard zijn, dan kun je mogelijk samen met je adviseur een betalingsregeling treffen om op deze manier alles zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen.

Hebben de bovenstaande opties niet geholpen en lukt het dus niet om een nieuwe kredietovereenkomst uit te werken of lukt het toch niet om de lening terug te betalen, dan is KBC helaas genoodzaakt je lening op te zeggen. Daarbij zullen we ook de volledige schuld moeten vorderen door middel van juridische stappen zoals loonbeslag. Dit willen we natuurlijk liever voorkomen, dus mochten er problemen zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ons of je adviseur op.

Snel en gemakkelijk aanvragen

Het aanvragen van een persoonlijke lening bij KBC is snel en makkelijk via KBC touch. Hiervoor volg je de volgende stappen:

  1. Geef aan welk bedrag je wilt lenen
  2. Vervolgens krijg je direct een voorstel te zien. Indien wenselijk kun je het aantal maanden en dus je afbetalingsplan aanpassen. Zo wordt jouw lening persoonlijk en is de lening goed afgestemd op jouw persoonlijke situatie.
  3. Ben je het eens met het voorgestelde terugbetalingsplan? Dan heb je de mogelijkheid om de aanvraag meteen op te starten. Tijdens dit proces zullen we je uitnodigen ons wat meer informatie te verschaffen over je terugbetalingscapaciteit. Hierbij kun je denken aan je beroep, gezinsinkomen enzovoorts.

Misschien heb je voorafgaand aan het afsluiten of tijdens het afsluiten van je lening nog vragen. In dat geval is KBC altijd via de chat op de website bereikbaar. KBC zit voor je klaar iedere dag tussen 08.00u en 22.00u en op zaterdag tussen 09.00u en 17.00u.