Home » Opzeggen » DKV verzekeringen

DKV verzekeringen

Er zijn tegenwoordig een groot aantal verzekeringsmaatschappijen op de markt. Als je op zoek bent naar een betrouwbare verzekeringsmaatschappij die een veelzijdig aanbod aan zorgverzekeringen heeft en daarnaast ook staat voor innovatie en stabiliteit, dan is het zeker waard om de tijd te nemen om meer te weten te komen over de DKV verzekeringen. DKV is immers een sterke marktleider in België wat betreft onder andere hospitalisatieverzekering en tandverzekering.

Hoe DKV verzekering afsluiten?

Je kan bij DKV een verzekering onderschrijven op 2 manieren:

  • Volledig online, waar je je prijs kan berekenen en alles online afsluiten
  • Fysiek bij een verzekeringsmakelaar die DKV producten verdeelt. Deze makelaars zijn niet exclusief aan DKV verbonden.

Wie is DKV verzekeringen?

DKV verzekeringen is een Belgische verzekeringsmaatschappij die tot stand is gekomen in 1964. Het was in zijn begin jaren gestart als een Belgisch filiaal van het Duitse bedrijf Deutsche Krankenversicherung AG. Al snel is deze verzekeringsmaatschappij doorgegroeid tot een zelfstandig bedrijf onder de naam DKV en heeft het een reputatie opgebouwd wat bekend staat om zijn specialisme over de private ziekteverzekering.

Bij DKV kun je terecht voor een groot aanbod aan verschillende verzekeringen en het biedt aantrekkelijke opties aan voor particulieren klanten en voor grote ondernemingen. De goede service heeft er voor gezorgd dat er tegenwoordig twee miljoen klanten een verzekering hebben afgesloten bij DKV. Het werkt samen met een groep van ruim 6.000 verschillende verzekeringsmakelaars die er voor zorgen dat het zowel voor individuele- als groepsverzekeringen een sterke positie heeft bemachtigd op de markt. DKV heeft deze positie behaald door continue te werken aan het opbouwen van een sterk vertrouwen tussen verzekering en klant en is continue op zoek naar nieuwe manieren om de service toe te spitsen naar de behoeftes van alle klanten.

Welke verzekeringen biedt DKV?

DKV verzekeringen focust zich op de ziekteverzekeringen. Je kunt bij DKV terecht voor verschillende zaken die betrekking hebben op zorg. De eerste verzekering die je kunt vinden bij DKV is de hospitalisatieverzekering (hospi select of hospi flexi). Deze verzekering is een verzekering die in België erg gewild is, aangezien het dekking biedt voor onverwachtse kosten die jij of jouw gezin kunnen oplopen door behandelingen in het ziekenhuis.

Je kunt ook bij DKV kiezen voor de ambulante verzekering. Deze verzekering zal klaar staan voor jou als je hulp nodig hebt voor specifieke gezondheidsklachten waar speciale ambulante zorg voor nodig is. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je specifieke geneesmiddelen nodig hebt en het niet van belang is om gehospitaliseerd te worden. In vele gevallen kunnen deze specifieke geneesmiddelen erg hoge kosten opleveren en de Ambulante kosten zal jou beschermen om hierdoor in financiële problemen te komen.

Je kunt ook aan je zorgpakket de tandverzekering toevoegen. Zoals de naam al zegt zal deze verzekering jou financieel helpen om de beste zorg te krijgen op het gebied van jouw gebit en mondhygiëne. Behandelingen bij een tandarts kunnen vaak erg hoge bedragen kosten, daarom wilt DKV jou de optie bieden om jouw tanden de zorg te geven die ze nodig hebben zonder dat je portemonnee er aan kapot gaat.

Welke voordelen vindt je bij DKV?

Zoals je al hebt kunnen lezen werkt DKV met een sterke visie wat staat voor duidelijke communicatie. Het vind het belangrijk om een oprechte vertrouwensband op te bouwen met iedere klant. Deze vertrouwensband is niet alleen tot stand gekomen en ontwikkeld door de eerlijkheid die DKV uitstraalt, het is ook gekomen door de kwalitatieve service die DKV door alle jaren heen heeft aangeboden. Dit is terug te vinden in de top 10 lijst die Assuralia ieder jaar uitbrengt. Op deze lijst is te zien dat DKV in 2019 met maar liefst 33% marktaandeel de echte koploper is op de markt van individuele ondernemingen binnen de zorgverzekeringen. Deze eerste plaats had DKV ook in 2018 bemachtigd.

Dit is niet de enige prijs die DKV keer op keer weet te bemachtigen. Ook heeft het ieder jaar weer verschillende Decavi trofeeën op zijn naam staan. Deze trofee wordt speciaal en alleen uitgedeeld aan de beste verzekering van het jaar en is gefocust op de categorie van gezondheidszorg. In deze uitreiking wordt er gekeken naar verschillende factoren zoals hoe innovatief de verzekering te werk gaat tegenover de andere verzekeringen op de markt, de kwaliteit die het geeft en nog een aantal andere kwesties. Het laatste, en wellicht meest grote, voordeel wat je kunt vinden bij DKV is de zogenaamde Medi-Card. Dit is een kaart wat wordt gebruikt als een derdebetalersysteem.

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat dit voor grote voordelen met zich meebrengt. Dankzij een Medi-Card kun je bij ieder ziekenhuisopname betalen met een Medi-Card in plaats van jou persoonlijke bankkaart. Dit zorgt er voor dat je nooit meer zelf een betaling moet voorschieten en dit voorkomt dat je daarna het papierwerk in moet duiken en lang moet wachten voordat dit bedrag weer terug op jouw rekening komt. Als je gebruikt maakt van de hospitalisatieverzekering van DKV, dan zal de Medi-Card zorgen dat je erg snel een terugbetaling zal ontvangen van alle geneesmiddelen die zijn voorgeschreven. Hoewel je niet in het buitenland kan betalen met de Medi-Card, brengt het alsnog een voordeel met zich mee. Zodra je in het buitenland vanwege een ongeluk in het ziekenhuis bent beland, kun je via het nummer op je kaart direct worden verbonden met de speciale DKV Assistance service. Deze zal je verder helpen met al het mogelijke papier- en betaalwerk wat je zal moeten doen.

Over de geschiedenis van DKV

In 1964 is DKV officieel opgericht. Dit is te danken aan het Duitse bedrijf genaamd Deutsche Krankenversichurung AG. Na jaren te hebben gefocust op het groeien en verbeteren van de pakketten en service die DKV aanbood, heeft het in 1991 eindelijk de Medi-Card kunnen lanceren. Dit was het allereerste derdebetalersysteem wat er was uitgebracht op de Belgische markt. In de jaren daarna bleef het constant bezig met het verbeteren en doorgroeien van iedere verzekering. In 1998 is DKV meegegaan met de overstap naar de ERGO verzekeringsgroep van België wat is opgestart door het moederbedrijf Munich RE. In 2000 heeft DKV dankzij de grote groei zijn eerste call center kunnen openen. In 2009 werd het harde werk van alle jaren eindelijk erkend door de buitenwereld. DKV ontving namelijk hun eerste Decavi trofee en het werd officieel verkozen tot beste verzekering onder de zorg. In de jaren daarna bleef DKV continue een nieuwe Decavi trofee ontvangen en tot de dag van vandaag blijft het een van de sterkte verzekeringen die speelt op de Belgische zorgverzekeringen markt.

Alternatieven voor DKV

Het is quasi onvoorstelbaar, maar bent u toch niet tevreden van een DKV verzekering en zoekt u een alternatieve oplossing voor DKV hospitalisatieverzekering? Dan kan u een gratis simulatie maken bij concurrent Partena.