Home » Blog » DVV autoverzekering: Review en ervaringen

DVV autoverzekering: Review en ervaringen

Ben je op zoek naar een verzekeringsmaatschappij die vertrouwd aanvoelt, net zoals bijeen goede buurman of buurvrouw? Dan is DVV verzekeringen een verzekeringsmaatschappij waar jij je wellicht thuis zal voelen. DVV is een verzekeringsmaatschappij die al meer dan 90 jaar bestaat en de ervaring die het in al deze jaren heeft opgedaan, zorgt er voor dat ze weten wat mensen nodig hebben. De DVV autoverzekering biedt, zoals iedere verzekering, enkele sterke voordelen maar ook enkele nadelen. Om meer over deze punten, en over de DVV autoverzekering, te weten, lees dan dit artikel snel verder.

Review DVV autoverzekering

VoordelenNadelen
DVV maakt deel uit van de Belfius groepNiet de goedkoopste autoverzekering
Vaak online promoties (vb. 3 maanden gratis)Geen online simulatie mogelijk
316 eigen kantoren => in quasi elke gemeente aanwezigAgenda kantoren niet online consulteerbaar
Gratis vervangwagen inbegrepen
Altijd advies van DVV agent
Je kan online offerte aanvragen

Voordelen DVV autoverzekering

DVV maakt deel uit van de Belfius groep. Doordat DVV deel uitmaakt van de Belfius groep staat het vast dat DVV een financieel stabiele en sterke achtergrond heeft. Daarnaast is DVV uitgegroeid tot een verzekeraar die momenteel maar liefst 316 DVV kantoren verspreid heeft over heel België. In bijna iedere gemeente zul je dus een DVV kantoor vinden. Zodra jij een advies nodig hebt, kun je dus altijd in jouw buurt binnenstappen bij een van de kantoren. Als jij wenst een autoverzekering bij DVV af te sluiten, kom jij wellicht in aanmerking voor een van de interessante kortingen die DVV aanbiedt. DVV biedt namelijk graag aantrekkelijke kortingen, zoals drie maanden gratis verzekerd te worden, aan via hun online website. Aangezien de DVV consulenten de premieberekening voor jou doen bij een afspraak of per mail, heb je direct meer zekerheid dat al deze lopende kortingen worden meegenomen in jouw premieberekening. De autoverzekering van DVV biedt voor zowel de Omnium pakketten als de Burgerlijke Aansprakelijkheid altijd een gratis vervangwagen aan.

Nadelen DVV autoverzekering

Hoewel de DVV autoverzekeringen een aantal aantrekkelijke pluspunten meegeeft zoals jaren aan ervaring, hangt er wel een specifiek prijskaartje aan. De prijszetting van de DVV autoverzekering is namelijk relatief aan de hogere kant tegenover andere verzekeraars. Daarnaast is het niet mogelijk om via de website van DVV een online prijssimulatie of onderschrijving uit te voeren. Als je interesse hebt om je autoverzekering bij DVV af te sluiten zul je dus altijd moeten mailen of op bezoek moeten bij een van de DVV kantoren om een prijsaanvraag te ontvangen. Het is ook niet mogelijk om deze afspraak online in te plannen. Je zult altijd per telefoon of per e-mail contact moeten opnemen met het kantoor om jouw afspraak in te plannen. In de flexibele en digitale tijd waarin wij momenteel leven, is het belangrijk om te zien dat verzekeraars ook meegaan met deze technologie en DVV loopt hier momenteel nog in achter tegenover andere verzekeraars.

Kortingen bij DVV autoverzekering

De DVV autoverzekering biedt enkele aantrekkelijke kortingen aan voor zijn klanten. Een van deze kortingen is 10% korting op een Burgerlijke Aansprakelijkheid autoverzekering van DVV. De enige voorwaarde die DVV oplegt om in aanmerking te komen voor deze korting, is dat je ouder moet zijn dan 26 en dat je minder dan 10.000 km per jaar rijdt. Hoewel deze korting alleen geldt voor volwassenen boven de 26 jaar, biedt DVV ook voor de jongere bestuurders een aanbieding. Je geniet van een zogenaamde jongerenbonus zodra je zelf een jonge bestuurder bent en jouw ouders al klant zijn bij DVV. Deze jongerenbonus zorgt er voor dat je geniet van een aantal voordelige voorwaarden. Van tijd tot tijd biedt DVV speciale promoties aan die via de website te vinden zijn. Deze kortingen zijn bijvoorbeeld dat je voor jouw eerste verzekeringsjaar een x aantal maanden cadeau krijgt van DVV. Voor meer informatie over de lopende kortingen kun je contact opnemen of langs gaan bij een van de DVV kantoren.

Welke soorten autoverzekering biedt DVV

De autoverzekering van DVV werkt met drie duidelijke basisdekkingen. De dekkingen zijn bij iedere verzekeraar te vinden maar de voorwaarden die je per pakket zult krijgen verschillen erg per verzekeraar. Iedere verzekerden geniet met ieder basispakket van DVV van gratis vervangwagen tijdens een ongeval. Als je het eerste basispakket afsluit, genaamd Burgerlijke Aansprakelijkheid, dan dekt DVV de schade die jij aan een ander hebt aangericht tijdens een ongeval. Dit pakket biedt de minste dekking van de drie pakketten en het is in heel België wettelijk verplicht om minimaal in het bezit te zijn van dit pakket. Als je op zoek bent naar een iets uitgebreider pakket, kies je voor de Mini Omnium bij DVV. Dit pakket geeft alle dekking die je bij de Burgerlijke Aansprakelijkheid ontvangt en dekt daarnaast ook schade die is veroorzaakt door een aantal onverwachte gebeurtenissen, zoals kettingbotsingen, diefstal, brand, glasbreuk of schade door natuurkrachten. De Mini Omnium wordt voornamelijk aangeraden om af te sluiten als jouw auto tussen de twee en zes jaar oud is. Voor auto’s die nieuw zijn of voor mensen die op zoek zijn naar een volledige dekking biedt DVV het de Full Omnium aan. Dit is de derde basisdekking. Dit pakket biedt dekking voor alle vooraf genoemde gebeurtenissen, maar dat is nog niet alles. Met de Full omnium krijg je in principe alles gedekt. Als jij in een ongeluk terecht bent gekomen waar jij fout zat, zal DVV ook alle schade die aan jouw auto is aangericht dekken.

Optionele DVV dekkingen

Bij DVV heb je de mogelijkheid om enkele aanvullende dekkingen toe te voegen aan je gekozen basisdekking. Deze aanvullende dekking kunnen bij ieder pakket worden toegevoegd en is ideaal voor als je op zoek bent naar ultieme bescherming. De eerste aanvullende dekking is de bestuurdersverzekering. Deze verzekering zorgt er voor dat de kosten zoals lichamelijke schade of overlijden van de bestuurder of andere passagiers wordt vergoed door DVV. De tweede aanvullende dekking is de DVV Assistance. Deze verzekering biedt jou aanvullende service aan zodra jij door technische problemen aan jouw auto, zoals een lekke band, langs de weg bent beland. De DVV Assistance is geldig in België en in heel Europa en dekt pechverhelping en reisbijstand voor jou en medereizigers. De laatste verzekering is de rechtsbijstand. Met deze verzekering geeft DVV juridische aan jou hulp na een ongeval en vergoedt alle rechtsbijstand kosten zoals het inhuren van een advocaat. Door alle mogelijkheden die DVV biedt kun je jouw autoverzekering volledig samenstellen naar jouw wensen.

Hoe maak je een simulatie?

Zodra je geïnteresseerd bent in de service die de autoverzekering van DVV te bieden heeft, is het vooraf handig om te weten wat jouw maandelijkse premie zal kosten. Dit kan je berekenen door een simulatie te laten uitvoeren. Bij DVV is het niet mogelijk om zelfstandig een simulatie op de website te doen, maar je kunt wel via de website een offerte aanvragen. Een DVV makelaar die bij jou in de buurt zit zal zo snel mogelijk de offerte voor jou opstellen. Deze offerte ontvang je normaliter één dag later via de mail.

Hoe DVV autoverzekering afsluiten?

Als je overtuigd bent van de autoverzekering van DVV en je akkoord gaat met de berekende premie en offerte, is het tijd om de verzekering officieel af te sluiten. Het is bij DVV niet mogelijk om dit online uit te voeren. Je zult fysiek langs moeten komen bij een van de DVV kantoren die bij jou in de buurt te vinden zijn. Of je kan de offerte die je per mail ontving handtekenen en terugmailen naar het kantoor in kwestie. Doordat DVV maar liefst 316 kantoren binnen heel België heeft, zal er altijd een kantoor dicht bij jou te vinden zijn. Over het algemeen wordt deze persoonlijke aanpak erg gewaardeerd onder de klanten. Tijdens de afspraak kan de DVV agent direct al jouw vragen beantwoorden en krijg jij een gerust gevoel dat alle zaken, zoals papierwerk, correct worden ingevuld.

Bron: dvv.be