Home » Motorverzekering » Yuzzu motorverzekering: Review ervaringen

Yuzzu motorverzekering: Review ervaringen

Met een motorverzekering ben je beschermd tegen schade die kan voorkomen bij ongevallen met een motor of bromfiets. Bij Yuzzu is het mogelijk om een motorverzekering af te sluiten die op maat gemaakt is. Betaal dus nooit meer te veel voor verzekeringen die je niet nodig hebt.

In dit artikel maken we een review van de voordelen en nadelen van de motorverzekering van Yuzzu. Daarnaast gaan we na hoe u een simulatie van deze motoverzekering maken en deze kan afsluiten:

Review Yuzzu motorverzekering

VoordelenNadelen
Yuzzu maakt deel uit van de AXA groepYuzzu laat geen Facebook/Google reviews toe
Bijna enige verzekeraar met online motorverzekering simulatieEnkel fysieke kantoren in grote steden
Het heeft 10 fysieke eigen kantoren in stedenKiyoh score: 6,7/10 voor afhandeling schade
Je kiest uit de standaard BA of uitgebreidere mini omnium
Ongeval waarna je motor niet meer rijdt? Dan takelt Yuzzu hem
Opties rechtsbijstand, bestuurdersverzekering en motoruitrusting

Waarom een motorverzekering?

Met een burgerlijke aansprakelijkheid (BA) motorverzekering ben je verzekerd wanneer je schade aanbrengt aan een ander. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een ongeval of botsing. Wanneer jij aansprakelijk bent voor dat ongeval, ben je verplicht om de kosten van de schade te betalen. Met een BA-motorverzekering zal je nooit voor verassingen te komen staan omdat deze kosten dan vergoed worden. Het gaat hierbij om kosten voor lichamelijke schade en materiële schade van medereizigers en andere betrokkenen.

Waarom de motorverzekering van Yuzzu?

Yuzzu heeft motorverzekeringen die bij iedereen passen. Hier lees je de voordelen van het afsluiten van een motorverzekering bij Yuzzu

Yuzzu maakt deel uit van de AXA groep

Yuzzu maakt deel uit van de AXA groep. Dit betekent dat de verzekeringsmaatschappij hoort bij een grote internationale groep van verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor is de maatschappij betrouwbaar en word je gegarandeerd van een goede service.

Motorverzekering online simuleren of maak een afspraak op een fysiek kantoor

Het afsluiten van een motorverzekering hoeft niet ingewikkeld te zijn. Bij Yuzzu kan je gemakkelijk online de motorverzekering simuleren. Hierdoor weet je snel waar je ongeveer aan toe bent. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken op een van de kantoren. Er zijn in totaal tien kantoren te vinden in grote steden. Hier kan het personeel je helpen met eventuele vragen.

Yuzzu zorgt voor het takelen bij een ongeval

Een uniek aspect van de Yuzzu motorverzekering is dat er hulp geregeld wordt als jouw motor of bromfiets niet meer werkt. Als je betrokken bent geweest bij een ongeval, zal Yuzzu regelen dat de motor of bromfiets getakeld wordt. Het voertuig zal naar een garage vervoerd worden en jij wordt naar huis gebracht.

Lage prijzen voor motorverzekeringen

Een groot voordeel van de motorverzekeringen van Yuzzu zijn de lage prijzen. Dit is natuurlijk een belangrijk aspect wanneer je een motorverzekering af wilt sluiten. Ookal is er een scherpe prijs, er wordt zeker niet bezuinigd op service. Je kan een gepersonaliseerde verzekering afsluiten waardoor jij goed beschermd bent.

Motorverzekering die past bij jouw wensen

Bij Yuzzu verzekeringen is het mogelijk om een gepersonaliseerde motorverzekering af te sluiten. Dit betekent dat je betaalt voor de bescherming die jij nodig acht. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een standaard BA-motorverzekering af te sluiten. Hierbij wordt alleen de schade vergoed van de andere partij. Het is daarnaast ook mogelijk om deze verzekering uit te breiden met de Mini Omnium, rechtsbijstandverzekering, bestuurdersverzekering en motoruitrusting verzekering. Met deze verzekeringen kan je de schade voor jezelf en anderen compleet verzekeren.

Nadelen van een motorverzekering bij Yuzzu

Geen enkele verzekering is natuurlijk perfect. Daarom is het ook van belang om in te zoomen op potentiële nadelen van de verzekering. Bij Yuzzu is het lastiger om reviews van andere klanten te bekijken. Het bedrijf heeft namelijk de reviews op Facebook en Google uitstaan. Hierdoor kan je niet eenvoudig de ervaringen en klachten van andere klanten lezen. Op Kiyoh scoort Yuzzu gemiddeld een 6,7/10. De lage scores zijn vooral te verklaren door de schade afhandeling van de verzekeringen. Als laatste kan het ook lastig zijn om naar een van de kantoren te gaan omdat deze zich alleen in grootsteden bevinden. Als je hier niet in de buurt woont, zal je de procedure dus vooral online moeten afhandelen.

Meer over Yuzzu motorverzekering

Bij Yuzzu is het ook mogelijk om de BA-motorverzekering aan te vullen met de Mini Omnium verzekering. Met de Mini Omnium verzekering is ook jouw eigen motor verzekerd. Kosten worden bijvoorbeeld vergoed bij brandschade, glasbreuk, schade door natuur of dieren, en diefstal. Met de aanvullende verzekering worden dus niet alleen kosten voor betrokkenen vergoed, maar ook kosten voor jouw eigen voertuig. Deze aanvullende verzekering is dus een aanrader wanneer je jezelf en anderen wilt beschermen tegen de kosten van eventuele schade.

Daarnaast is het mogelijk om drie verschillende soorten uitbreidingen af te sluiten. De bestuurdersverzekering vergoed kosten wanneer je zelf verwond bent en zorgkosten hebt gemaakt. De verzekering motoruitrusting helpt wanneer jouw veiligheidsuitrusting beschadigd is. Als laatste is er de verzekering rechtsbijstand. Met deze verzekering worden jouw kosten vergoed wanneer een andere partij een ongeval veroorzaakt. Met deze uitbreidingen ben je compleet verzekerd!

Simulatie maken

Op de site van Yuzzu kan je eenvoudig een simulatie doorlopen waarbij een gepersonaliseerde motorverzekering berekend wordt. In de simulatie vul je een aantal persoonlijk gegevens. Ook geef je hier aan of je een motor of bromfiets wilt verzekeren. Daarna krijg je via de mail een offerte toegestuurd. Op deze manier heb binnen een paar minuten een gepersonaliseerd voorstel.

Hoe Yuzzu motorverzekering afsluiten?

Een motorverzekering afsluiten kan zowel in een van de kantoren als online. Na het ontvangen van de offerte, kan je deze ondertekenen en opsturen via de post of via de mail. Het is ook mogelijk om de offerte en het contract te komen ondertekenen op een fysieke locatie.

Bron: yuzzu.be