Home » Blog » KBC plusrekening: Prijs en review

KBC plusrekening: Prijs en review

Een bankrekening met net dat beetje extra, het kan met de KBC plusrekening. De KBC plusrekening is een betrouwbare rekening die van alle gemakken voorzien is en een stabiel draagvlak biedt dat iedereen nodig heeft. Het bied je de mogelijkheid tot comfortabel en gemakkelijk bankieren voor een vast bedrag per maand. Daarnaast biedt de KBC plusrekening je de mogelijkheid om meer te doen dan alleen de gewone bankzaken.

De KBC plusrekening is veruit de populairste rekening bij KBC. 80% van de KBC klanten heeft dit type rekening en dat is niet voor niets. Voor deze rekening betaal je maandelijks een vast bedrag maar naast alle standaard features krijg je bij deze rekening ook verschillende extra features: Apple pay, een digitale kluis, goal alerts van je favoriete voetbalteam, instant overschrijvingen en gratis geld afhalen bij alle bankautomaten en aan het loket. Daarnaast ontvang je twee betaalkaarten in plaats van een, waarmee je contactloos kunt betalen. Het is daarnaast ook mogelijk om je kaartgegevens te koppelen aan Apple Wallet, Google Pay-app, Fitbit-app of wearable. Op deze manier kun je altijd en overal betalen zoals dat jou uitkomt.

Naast al deze features bieden we je ook de mogelijkheid tot twee keer per jaar een gepersonaliseerde debetkaart met een foto naar keuze, indien nodig vervangkaarten (de zogenaamde KBC Go-kaart) en indien gewenst kun je ook een kredietkaart aanvragen. De KBC Go-kaart krijg je wanneer jouw bankkaart defect is of je dringend een nieuwe bankkaart nodig hebt. Deze kaart werkt totdat jij je nieuwe bankkaart ontvangen hebt.

We bieden je daarnaast bijvoorbeeld ook gratis de sms-diensten Veilig Kaartgebruik en Onuitvoerbare opdrachten en de mogelijkheid om rood te staan. Gaat je kaartlezer kapot? Dan vervangen we dee ook gratis.

KBC plusrekening: Kosten

Zoals al eerder vermeld is de KBC plusrekening geen gratis rekening. Voor deze rekening betaal je sinds april 2021 een vast bedrag per maand van €3,25. Je hebt deze uitgebreide rekening dus al voor nog geen €40 per jaar. Voor jongeren onder de 25 jaar is deze rekening gratis, alhoewel het interessant kan zijn om dan de jongerenrekening van KBC te bekijken. Het enige wat eigenlijk ontbreekt aan de KBC Plusrekening is een kredietkaart. We bieden je wel de mogelijkheid om een kredietkaart te koppelen aan je KBC Plusrekening. Afhankelijk van het type kredietkaart (silver, gold of platinum) die je kiest, betaal je per maand €1, €3 of €7 extra.

Digitale kluis: belangrijke gegevens veilig bewaard

Een van de features die je krijgt bij de KBC plusrekening is een digitale kluis. Tegenwoordig zijn we veel online te vinden en delen we veel gegevens ook online met bijvoorbeeld je bank, zorgverzekering of winkels. Het is natuurlijk verstandig bij elke website of elk account een ander wachtwoord te gebruiken maar deze onthouden is vaak een probleem. Opschrijven in een boekje is daarbij ook niet aan te raden. De digitale kluis van KBC gaat je hierbij helpen. Hierin bewaar je al je belangrijke gegevens en vind je ze eenvoudig terug. Hierbij kun je denken aan je wachtenwoorden, kredietkaartnummers, garantiebewijzen en diploma’s. Jij bent de enige met toegang tot jouw digitale kluis en je bepaalt dus ook zelf gegevens je met anderen wilt delen. Daarnaast heb je dan ook makkelijk toegang tot al je wachtwoorden.

Comfortabel bankieren op jouw manier

Bankieren wordt steeds eenvoudiger en gaat steeds sneller en dat is precies wat KBC jou biedt. Zo heb je bij ons de mogelijkheid om online te bankieren met je computer, tablet of smartphone. Je kunt instant geld overschrijven. Het staat meteen bij de begunstige op de rekening. Zo heb jij meteen betaald en hoeft niemand nog op zijn geld te wachten. Geen KBC bank in de buurt? Geen probleem, want je kunt geld afhalen bij alle bankautomaten in België en Europa. Het is daarnaast ook mogelijk om te bankieren aan de automaten van KBC of op de kantoren. Tevens is het aan het loket ook mogelijk om papieren overschrijvingen te doen.

In dit digitale tijdperk dient gemak steeds meer de mens en is ook online bankieren niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Bij KBC bankierde in oktober 2020 inmiddels 77% van alle klanten online. Als je bij KBC gebruikmaakt van de KBC plusrekening (of een ander financieel product) wordt bankieren een stuk eenvoudiger met KBC mobile, de app die inmiddels al door meer dan 1,3 miljoen klanten wordt gebruikt. Met de app kun je eenvoudig je rekeninguittreksels of je saldo bekijken. Je hebt ook de mogelijkheid om je uittreksels op papier te ontvangen, maar hier betaal je dan extra voor. De app kun je eenvoudig downloaden op de website en als je hulp nodig hebt bij het installeren ervan staat er eveneens op de website een stappenplan. Maar KBC mobile is er niet alleen voor jouw bankzaken. Naast je bankzaken kun je bijvoorbeeld ook kaartjes voor het openbaar vervoer kopen of je parkeergeld betalen.

Daarnaast is het gebruik van de app volledig veilig. Jouw veiligheid heeft bij KBC de hoogste prioriteit. Bij het inloggen of onderschrijven vragen we altijd jouw geheime code. Vergeet je de app af te sluiten en gebruik je hem niet meer? Dan wordt de verbinding automatisch verbroken. Daarnaast worden transacties altijd gemonitord en zijn we alert op verdachte patronen.

Alle limieten

Het is met de KBC plusrekening ook mogelijk om contant geld af te halen. Hier zit echter wel een limiet aan. Hieronder zie je overzichtelijk welke limieten er gelden:

Voor jongeren -18 jaarStandaardlimietenMaximumlimieten
Daglimiet geld afhalen120 euro500 euro
Weeklimiet geld afhalen900 euro5.000 euro
Weeklimiet betalen900 euro2.500 euro
Voor volwassenen +18 jaarStandaardlimietenMaximumlimieten
Daglimiet geld afhalen650 euro2.500 euro
Weeklimiet geld afhalen2.500 euro10.000 euro
Weeklimiet betalen2.500 euro10.000 euro

Het is dus mogelijk om het maximum van de limieten aan te passen. Dit kun je eenvoudig zelf doen via KBC Mobile. Een hoger limiet instellen dan de maximumlimieten is niet mogelijk. Op de kredietkaarten is het tevens ook mogelijk om de limieten te verlagen als dit gewenst is. De bovenstaande limieten gelden ook wanneer je betaalt via Apple Pay, Google Pay, de Fitbit-app of andere wearable.

Aanvragen ging nog nooit zo snel

Net als de andere producten van KBC is ook de KBC plusrekening snel en gemakkelijk aan te vragen. Het aanvragen van de KBC plusrekening kun je op de volgende manieren doen:

  • Maak een afspraak met een van onze medewerkers in een KBC kantoor. Je kunt dan samen met de medewerker jouw KBC plusrekening aanvragen. Deze wordt dan enkele dagen later geactiveerd.
  • Vraag je KBC plusrekening online aan. Doorloop de stappen door online je gegevens in te vullen of maak gebruik van Itsme.

Na het aanvragen van je rekening staan je rekeninggegevens meteen klaar in KBC touche. Koppel deze gegevens aan je Apple Wallet, Google Pay-app, Fitbit-app of wearable en je kunt meteen betalen. Heb je al een KBC basisrekening en wil je overstappen naar de KBC plusrekening, dan kan dit snel en eenvoudig via de website.

KBC in het buitenland

Heb je geen Belgische nationaliteit of geen woonadres in België? Ook dan is het mogelijk om een rekening online aan te vragen. Je hoeft dan alleen bij aankomst in België langs een van de kantoren om te tekenen en de debetkaart in ontvangst te nemen.

Bij het gebruik van je debetkaart is betalen gratis ongeacht het bedrag. Ook het afhalen van geld aan een geldautomaat is met een debetkaart van de KBC plusrekening ook gratis. Met een kredietkaart is het betalen ook gratis ongeacht het bedrag. Voor het afhalen van geld bij een geldautomaat betaal je 1% van het bedrag met een minimum van €5.

Wil je daarnaast je debetkaart of kredietkaart in het buitenland gebruiken, dan is dat geen probleem. Het is wel verstandig om er rekening mee te houden dat je mogelijk extra moet betalen voor bepaalde transacties in het buitenland. In de eurolanden is dit het meest voordelig om te betalen en geld af te halen met je debetkaart. Buiten de eurozone is het voordeliger om te betalen en grote bedragen af te halen met je kredietkaart. Wil je je debetkaart of kredietkaart buiten de eurozone gebruiken, dan dien je er wel rekening mee te houden dat er zowel voor betalingen en geldopnames wisselvergoedingen berekend kunnen worden. Dit is terug te vinden in de wisselkoers die je terugvindt op je rekeninguittreksel of uitgavenstaat. Als de transacties allemaal in euro’s worden uitgevoerd, dan betaal je geen wisselvergoeding.

Antwoorden op je vragen

Heb je voor het afsluiten van een KBC plusrekening nog vragen? Een uitgebreid overzicht van de meest gestelde vragen vind je op de website van KBC. Daarnaast kun je snel antwoord krijgen op je vragen via de chat op de website. Deze is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00u en 22.00u en op zaterdag tussen 09.00u en 17.00u. Mocht je de voorkeur geven aan persoonlijk contact, dan kun je ook contact opnemen of langsgaan bij een van de KBC kantoren.