Home » Autoverzekering » Argenta autoverzekering: Review

Argenta autoverzekering: Review

Argenta is een bank in België die jarenlang bekend stond om het groene logo met de slogan erbij: ‘uw appeltje voor de dorst’, verwijzend naar het Argenta spaarformules. Argenta is echter niet alleen een bank, maar een bank-verzekeraar. Uw kan dus naast de klassieke bankproducten ook bij Argenta terecht voor de klassieke schadeverzekering zoals een autoverzekering, brandverzekering en familiale verzekering.

In dit artikel maken we dan ook een grondige review van de voordelen, nadelen en ervaringen met de Argenta autoverzekering. Daarnaast gaan we na hoe u een simulatie van deze autoverzekering kan maken en deze kan afsluiten

Review Argenta verzekering autoverzekering

VoordelenNadelen
Bankkantoor in quasi elke gemeenteGeen online simulatie mogelijk
Score 8/10 na enquête bij eigen klantenBankieren blijft de core business
Gratis bijstand na ongeval inbegrepenArgenta staat digitaal niet ver
Zeer interessante volledige omnium
Lage vrijstelling bij een full omnium van 250€

Argenta autoverzekering: Kortingen

Er zijn bij Argenta verschillende mogelijkheden om korting te krijgen op je autoverzekering. Behalve dat deze kortingen heel aantrekkelijk zijn, heeft Argenta voor iedere situatie mooie en passende kortingen die wellicht met elkaar gecombineerd kunnen worden:

  • Kilometerkorting: Deze korting geldt voor iedereen ouder dan 26 jaar. Bij deze korting krijg je 45% korting op de Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) autoverzekering als je minder dan 12.500 kilometer per jaar rijdt.
  • ‘Full package korting’: De naam van de verzekering verraadt het eigenlijk al. Als je kiest voor de volledige omnium met daarbij een rechtsbijstandsverzekering en een bestuurdersverzekering, dan krijg je 10% korting. In dit geval kies je dan voor de meest uitgebreide verzekering die er is.
  • Jongerenkorting: Als jongere krijgt je bij Argenta extra korting op je autoverzekering als je ouders ook Argenta verzekerd zijn.
  • Rijhulpsystemen: Deze korting ontvang je wanneer je je auto uitrust met minimaal twee rijhulpsystemen.
  • Klantenkorting: De klantenkorting is heel simpel. Je krijgt een levenslange korting van 3, 5 of 10% als je 3, 5 of 10 jaar schadevrij rijdt.

Soorten autoverzekering bij Argenta

Bij Argenta kies je zelf hoe uitgebreid je je auto wilt verzekeren. In België is het wettelijk verplicht om een autoverzekering BA te hebben die financiële bescherming biedt bij schade aan anderen. Daarnaast kun je bij Argenta je autoverzekering verder uitbreiden. Je kunt kiezen voor een gedeeltelijk omnium, een volledig omnium basis of een volledig omnium comfort. Daarnaast biedt Argenta ook de optionele waarborgen Rechtsbijstand Safe en Bestuurder Plus aan. Argenta biedt een verzekering op maat en een correcte schadeafhandeling. Dit wordt onderschreven door de klanten van Argenta. Argenta krijgt een 8/10 bij navraag onder 160 eigen klanten op tevredenheid, service en schadeafhandeling.

Naast het verzekerd zijn voor schade aan anderen en gratis bijstand, ben je bij een gedeeltelijk omnium ook nog verzekerd voor schade door brand, diefstal, natuurkrachten en aanrijdingen met dieren. Bij het volledig omnium basis en comfort ben je ook nog eens verzekerd voor de materiële schade aan je eigen auto, ook wanneer jij het ongeval zelf hebt veroorzaakt. In beide gevallen is de lichamelijke schade van de bestuurder van je auto niet verzekerd. Hiervoor kun je de extra verzekering Bestuurder+ afsluiten. Als je een nieuwe auto hebt gekocht en je sluit daarbij een volledig omnium afsluit, dan vergoedt Argenta tot 30 maanden na aankoop het volledige aankoopbedrag. Het volledig omnium basis en het volledig omnium comfort verschillen niet zo heel veel van elkaar, maar met het volledig omnium comfort ben je verzekerd van de meest volledige bescherming. Zo is het vrijstellingsbedrag bij het volledig omnium comfort lager en wordt er bij de vergoeding bij totaalverlies altijd uitgegaan van de aangenomen waarde. Bij het volledig omnium basis kan er ook uitgegaan worden van de werkelijke waarde van je auto.

Het is niet verplicht om een rechtsbijstandsverzekering te hebben als je een auto hebt. Toch kan dit een prettige aanvulling zijn op je verzekering. Met de rechtsbijstandsverzekering van Argenta is Argenta er voor jou als je juridische bijstand nodig hebt met zaken die betrekking hebben op je auto. Zo kan Argenta jou bijvoorbeeld informeren over jouw rechten of je verdedigen bij een verkeersovertreding of schade aan anderen. Daarnaast is er nog de aanvullende waarborg Bestuurder+. Bij het afsluiten van deze verzekering is lichamelijke schade bij de bestuurder vergoed tot een bepaald bedrag, zelfs wanneer de bestuurder het ongeval zelf heeft veroorzaakt.

Alle informatie over de verzekeringen en verschillende waarborgen vind je makkelijk en overzichtelijk terug op de website van Argenta. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om je autoverzekering online te berekenen of een offerte aan te vragen. Op het digitale vlak is Argenta nog niet zo ver als andere banken en valt er nog een inhaalslag te maken.

De uitzonderingen van Argenta

Helaas zijn er situaties waarin het voor Argenta niet mogelijk is om tot uitkering over te gaan. Dit geldt onder andere in de volgende situaties:

  • Als men het voertuig heeft verhuurd.
  • Als de schade opzettelijk is veroorzaakt.
  • Als de bestuurder van het voertuig om het moment van het ongeval dronken of onder invloed van verdovende middelen was.
  • Als men geen geldig keuringsbewijs kan overleggen.

De hierboven vermelde uitsluitingen zijn de belangrijkste uitsluitingen. De overige uitsluitingen kan men terugvinden in de algemene voorwaarden op de website.

Interesse in de autoverzekering van Argenta?

Het bankwezen is nog steeds de grootste pijler van Argenta. Daarom is er bij sommige kantoren van Argenta geen verzekeringsexpert werkzaam, dit in tegenstelling tot bij onafhankelijke verzekeringsmakelaars waar verzekeringen wel de belangrijkste pijler zijn. Dit betekent ook dat je niet zomaar even spontaan bij een van de kantoren binnen kunt lopen voor het afsluiten van een autoverzekering. Argenta heeft ook online nog een inhaalslag te maken ten opzichte van andere banken. Mocht je een simulatie willen maken, dan kan dit alleen door een offerte aan te vragen bij een makelaar maar daar zul je waarschijnlijk ook eerst een afspraak moeten maken. Het afsluiten van een autoverzekering kan helaas momenteel alleen nog maar fysiek in een van de Argenta bankkantoren. Je vindt een Argenta bankkantoor tegenwoordig in bijna elke gemeente. Als je een afspraak wilt maken bij een van de kantoren, dan kan dit door het formulier op de website in te vullen en Argenta zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Bron: argenta.be