Home » Opzeggen » Hoe Lynx rekening opzeggen?

Hoe Lynx rekening opzeggen?

Zo, dus je hebt een beleggersrekening bij Lynx en je wil deze opzeggen? Als je bijvoorbeeld hebt gemerkt dat online beleggen totaal je ding niet is of zware mokerslagen hebt moeten incasseren op je aandelenportefeuille, begrijpen we die situatie perfect. Het goede nieuws is dat u ten alle tijden uw Lynx rekening kan stopzetten wanneer u dat wenst. Wij gaan je in dit artikel op weg helpen door het stappenplan bij opzeggen uit te leggen:

We hebben ter controle de te volgen stappen nagevraagd bij een medewerker van Lynx. Dit opdat we u kunnen verzekeren dat we u de juiste informatie meegeven.

Stappenplan: Opzeggen van een Lynx rekening

Vooraf: Hebt u een rekening van het type zelf beleggen? Dan is het eerste wat u moet doen, de rekening leegmaken. U doet dat door eerst uw aandelen die nog in portefeuille zijn te verkopen. Daarna kan u het geld overschrijven van uw bestedingsruimte naar een persoonlijke zichtrekening. (Tip: Bij KBC bank kan u hier meteen gratis een persoonlijke zichtrekening aanmaken)

Indien u een betalend abonnement op koersdata hebt, is het ook belangrijk om dit vooraf af te sluiten om te vermijden dat dit nog in rekening wordt gebracht.

Stap 1: We kunnen nu de beleggersrekening afsluiten. Daarvoor doet u het volgende:

  1. Ga in het menu naar Instellingen > Accountinstellingen
  2. In het menu accountinstellingen zal u de optie Rekening sluiten terugvinden
  3. Als er nog steeds een saldo op de rekening staat, zal er u eerst gevraagd worden dit nu over te maken naar een persoonlijke tegenrekening (zie hierboven ‘Vooraf’)
  4. Via verder gaan kan u nu de rekening afsluiten en opheffen
  5. Na een gemiddelde wachttijd van 1 week zal uw rekening afgesloten worden.
  6. Als u hinder ondervindt,

Als u bij het opzeggen van de rekening hinder ondervindt, wordt u verzocht te bellen naar de Lynx België klantendienst op het telefoonnummer 09 223 23 20 (9u – 17u). Zij kunnen u assisteren bij het opzeggen.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals daarnet aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Bij KBC en Medirect Bank kan u bijvoorbeeld op 2 minuten tijd gratis en online een nieuwe zichtrekening openen:

Tip: Breng ook uw verzekeringen op orde

Denk eraan om niet alleen uw rekeningen op orde te brengen, maar ook uw verzekeringen. Zo bespaart u bij Axa en KBC  jaarlijks al gauw veel meer dan dat een spaarrekening of zichtrekening u kan opbrengen.