Home » Brandverzekering » Flora by Ethias: review medehuurdersverzekering

Flora by Ethias: review medehuurdersverzekering

Flora by Ethias is een 100% digitale brandverzekering voor medehuurders, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is het ook nog eens de eerste 100% digitale verzekering van België: snel, makkelijk en duidelijk!

We maken in dit artikel een review op van de voor- en nadelen en ervaringen van een medehuurdersverzekering of brandverzekering voor cohousers van Flora by Ethias. Daarnaast vertellen we hoe je een simulatie van deze verzekering kan maken en er één kan afsluiten.

Review medehuurdersverzekering Flora by Ethias

VoordelenNadelen
De eerste huurdersverzekering voor cohousersOverweg kunnen met smartphone, laptop of computer
Alle cohousers op één contractGeen fysieke kantoren
Handige app om alles te regelen
Slechts één maandelijks abonnement
24/7 noodhulp
Volledig online simuleerbaar en onderschrijfbaar
100% digitaal: geen papierwerk
Geen franchise
Ongelooflijke prijzen
Verzekerd in 2 minuten
Snelle terugbetaling bij een schadegeval
Duidelijke, transparante en volledige verzekering
Verzekering op maat

Wat zijn de voordelen van een Flora by Ethias medehuurdersverzekering?

De voordelen van een brandverzekering voor cohousers zijn quasi eindeloos. Wij sommen hieronder de voornaamste voor jou op!

Alle medehuurders of cohousers op één contract

Eén van de grote voordelen van een Flora by Ethias medehuurdersverzekering is dat alle huisgenoten op één contract én het verzekeringsbewijs staan.

Verzekering op maat

In een standaardhuurdersverzekering staan tal van dekkingen die niet van toepassing zijn op medehuurders. Flora by Ethias heeft deze geschrapt uit de overeenkomst. En dat is in jouw voordeel!

Handige Flora-app om alles te regelen

Flora begrijpt dat je niet voor eeuwig en altijd aan cohousing doet. Wanneer er een huisgenoot vertrekt en iemand anders zijn of haar plaats inneemt of wanneer je een optie wil toevoegen aan je contract, kan je dit allemaal makkelijk regelen via de handige Flora-app van Ethias.

Eén maandelijks abonnement

Jij en je medehuurders hebben slechts één abonnement en dus ook één afrekening. Deze gaat automatisch van je rekening. Onderling dienen jullie enkel nog maar de kosten te delen.

Geen franchise

Flora komt tussen vanaf 250 euro schade aan alles wat voorzien is in je contract.

24/7 noodhulp

Nood aan hulp? Een overstroming of een brand? Flora belt je meteen terug in geval van dringende hulp. Ook via de chat in de Flora-app kan je uitleggen wat er gebeurd is. Je kan zo ook heel snel en makkelijk je schadeaangifte regelen.

Wat zijn de nadelen van een Flora by Ethias medehuurdersverzekering?

Het contract van de medeverhuurdersverzekering van Flora wordt afgesloten voor de duur van één jaar. Het wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van een jaar, behalve wanneer één van de partijen minstens 3 maanden voor de verjaardatum opzegt.

Je hoeft geen digital native te zijn om de medehuurdersverzekering van Flora by Ethias aan te gaan. Wel is het enkel aan te raden als je vertrouwd bent online te werken via je computer of smartphone. Je zal namelijk altijd – bij brand, diefstal, ongeval – het ‘papierwerk’ online moeten bezorgen aan het hoofdkantoor van Ethias. Reken dus niet op een fysiek kantoor waarbij je langs kan gaan. Alle benodigde documenten zijn terug te vinden op de website en bij vragen kan je steeds telefonisch of via mail bij hen terecht. Je geniet dus sowieso van een onberispelijke service!

Wat wordt er allemaal gedekt door een Flora by Ethias medehuurdersverzekering?

Inbegrepen

  • Burgerlijke aansprakelijkheid voor cohousers
  • De huurdersverzekering voor cohousers dekt waterschade, glasbreuk of brand met gevolgschade voor anderen of je huisbaas.
  • Schade aan de inboedel van je huisgenoten
  • De medehuurdersverzekering van Flora by Ethias betaalt je defecte toestellen of kapotte meubels terug na een overstroming of brand.

Optioneel

  • Diefstal en vandalisme
  • Je kan je optioneel laten beschermen tegen diefstal en de gevolgen daarvan, zoals vernielingen in en aan je woning.
  • Schade onder huisgenoten
  • Schade onder cohousers kan jammer genoeg ook voorvallen. Veroorzaakt één van je huisgenoten schade aan jouw spullen of aan die van een andere huisgenoot? Is er een conflict? Flora helpt je.

Opgelet: bewust toegebrachte schade, schade aan materiaal voor professioneel gebruik, schade aan je auto of aan die van een huisgenoot, schade door krassen en glasschilfers of schade door condensatie worden niet gedekt door de medehuurdersverzekering van Flora.

Hoe maak je een simulatie?

Om de verschillende dekkingen van de medehuurdersverzekering van Flora by Ethias online te vergelijken, heeft Ethias enkel wat informatie van jou nodig. Aan de hand daarvan, maken ze meteen een prijsvoorstel.

Hoe sluit je een Flora by Ethias medehuurdersverzekering af?

Ben je overtuigd van de premie die berekend werd tijdens de simulatie? Dan kan je beginnen aan het snelle en makkelijke online aanmeldingsproces van Flora by Ethias. Na de simulatie, ontvang je een offerte per mail met alle informatie en de algemene voorwaarden. Jij hoeft deze enkel nog te ondertekenen en online of per post terug te bezorgen aan Ethias. Jouw medehuurdersverzekering wordt zo snel mogelijk verwerkt in het systeem!