Home » Brandverzekering » Wat is een medehuurdersverzekering?

Wat is een medehuurdersverzekering?

Cohousing of gemeenschappelijk wonen met meerdere huurders is in opmars. Net zoals wanneer je alleen een woning huurt, dien je je ook goed te verzekeren wanneer je aan cohousing doet. Ontdek hier alles wat je weten moet over specifieke oplossingen op het vlak van verzekeringen voor cohousing.

Welk type verzekering kan je afsluiten als medehuurder?

Een cohousing bestaat uit verschillende leden of huurders. Deze groep mensen kan regelmatig wisselen. Daarom zijn er specifieke verzekeringsoplossingen.

Een individuele woningverzekering

Bij een individuele woningverzekering sluit iedere medehuurder een aparte woningverzekering af. Hierbij dient er rekening gehouden te worden met de individuele huurprijs van elke persoon. Indien de leden van je cohousing regelmatig veranderen, is deze oplossing niet ideaal. Er komt immers veel papierwerk bij kijken.

Een medehuurdersverzekering

Een medehuurdersverzekering is een andere oplossing om jou en je huisgenoten te verzekeren. Zo’n soort verzekering kan je tegenwoordig zelfs helemaal online afsluiten. Hou je niet van paperassen en ben je eerder digitaal ingesteld? Dan is een 100% digitale verzekering ongetwijfeld jouw ding. Gedaan met papierwerk! Jij geniet van een supersnelle verzekering voor jou en je medehuurders. Een medehuurdersverzekering staat op naam van slechts 1 verzekeringnemer. Jullie hoeven enkel onderling de kosten te delen. Een droom voor de jongere generaties!

Een medehuurdersverzekering of een brandverzekering voor cohousers is voorlopig nog vrij nieuw op de markt. Je kan het voorlopig enkel afsluiten via Flora by Ethias. We hebben hun medehuurdersverzekering in dit artikel gereviewed. Of je kan meteen ook naar hun website gaan: Flora by Ethias.

Waarom kiezen voor een medehuurdersverzekering?

Een medehuurdersverzekering is een huurdersverzekering voor cohousers. Een huurdersverzekering is verplicht in het Vlaamse en Waalse Gewest. In Brussel wordt zo’n verzekering meestal opgelegd door de mede-eigenaar via een huurovereenkomst.

Een medehuurdersverzekering is een duidelijke en volledige verzekering. Bovendien sluiten alle cohousers samen slechts 1 contract af. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp. Daaraan gekoppeld is er ook slechts 1 maandelijks abonnement. De kosten verdelen jullie vervolgens makkelijk onderling.

Wat is er inbegrepen in een medehuurdersverzekering?

De meeste medehuurdersverzekeringen dekken burgerlijke aansprakelijkheid voor cohousers en schade aan de inboedel van je huisgenoten. Onder burgerlijke aansprakelijkheid valt o.a. glasbreuk, brand en waterschade. Inboedelschade dekt kapotte meubels of toestellen naar aanleiding van een brand of overstroming. Optioneel kan je je nog laten verzekeren tegen diefstal en vandalisme en schade onder huisgenoten.

Opzettelijk toegebrachte schade, schade aan je auto, schade door glasschilfers en krassen en schade aan materiaal voor professioneel gebruik wordt in de meeste gevallen niet gedekt door een medehuurdersverzekering.

Benieuwd naar het kostenplaatje van een medehuurdersverzekering? Dan Flora by Ethias (voorlopig de enigste in de markt) enkel wat informatie van je nodig. Antwoord online op enkele vragen en ontvang meteen een prijsofferte. Hiermee kunnen jij en je huisgenoten vast al aan de slag!