Home » Blog » MeDirect maandsparen Max: Kosten en review

MeDirect maandsparen Max: Kosten en review

Met een spaarrekening kan je geld sparen voor persoonlijke doeleinden en tegelijk een rendement opbouwen. Met de MeDirect Maandsparen Max spaarrekening kan je maandelijks sparen met een voordelige rente. Dit doe je volledig op je eigen tempo!

Review Medirect maandsparen max

VoordelenNadelen
Staat altijd in top 3 hoogst renderende spaarrekeningenMaximum 5.000 euro per maand
Basisrente (1x/jaar) + hoge getrouwheidspremie (4x/jaar)Nog geen mobile banking app
Je kan alles 100% online openen en beheren15% voorheffing indien rente >980€
Je spaargeld is altijd meteen opvraagbaar
Tot 100.000 euro beschermd door depositogarantiestelsel
Geen roerende voorheffing tot 980 euro ontvangen rente
Rekening openen, beheren en afsluiten is volledig gratis
Sinds 2015 een volledig Belgische bank

Kosten en opbrengst

De MeDirect Maandsparen max spaarrekening is volledig gratis (zowel het openen, beheren als sluiten) en je kan hiermee per maand maximaal €5000 sparen. Je kan zelf bepalen hoeveel je per maand spaart. Je hoeft ook niet elke maand hetzelfde bedrag te sparen. De ene maand mag dit bijvoorbeeld €0 zijn en de volgende maand €5000 euro. Op deze manier kan jij dus op jouw eigen ritme sparen. Je zit niet vast aan vaste bedragen.

Je ontvangt twee soorten rente over jouw spaargeld: basisrente en getrouwheidspremie. Je ontvangt één keer per jaar de basisrente. Deze rente wordt jaarlijks berekend en uitgekeerd op de dag van het afsluiten van de rekening (of op 1 januari). De rentevoet van de basisrente kan veranderen; hier word je altijd over geïnformeerd. De getrouwheidspremie wordt berekend over het bedrag dat minimaal 12 maanden op de spaarrekening staat. Deze rente wordt vier keer per jaar uitbetaald. De rentevoet voor de getrouwheidspremie staat vast voor 12 maanden. Om te kunnen genieten van de getrouwheidspremie is het wel de bedoeling dat het geld voor 12 opeenvolgende maanden op de spaarrekening blijft staan. Wanneer je dus geld opneemt, heb je geen recht meer op deze rente.

Gereglementeerde spaarrekening

De spaarrekening MeDirect Maandsparen Max is een gereglementeerde spaarrekening. Dit betekent dat de rente die je ontvangt voor een deel vrijgesteld wordt aan belasting. Je betaalt namelijk tot €980 aan ontvangen rente geen roerende voorheffing. Wanneer je dus minder dan €980 aan rente ontvangt, word je vrijgesteld van deze belastingen. Wanneer de spaarrekening gebruikt wordt door gehuwden of samenwonenden wordt dit bedrag verdubbeld tot €1960. Wanneer je meer dan €980 aan rente ontvangt, betaal je 15% roerende voorheffing.

Waarom MeDirect Maandsparen Max

Deze spaarrekening van MeDirect heeft een aantal unieke voordelen. Hierdoor is deze spaarrekening nog aantrekkelijker dan vergelijkbare spaarrekeningen. Dit zijn de meest belangrijke zaken die MeDirect Maandsparen max zo voordeling maken.

Hoog rendement

Bij deze spaarrekening kan je een hoog rendement verwachten. MeDirect Maandsparen Max staat in de top 3 spaarrekeningen met het hoogste rendement. Dit hoge rendement is te garanderen door de combinatie van basisrente en de zeer hoge getrouwheidspremie. Door de getrouwheidspremie ben je er van verzekerd dat je na 12 maanden altijd het afgesproken rentepercentage ontvangt. Hiervoor moet het bedrag wel 12 maanden lang op de rekening gestaan hebben.

Online en gratis spaarrekening openen

Het afsluiten en beheren van de spaarrekening is volledig gratis. Hier komen dus geen extra kosten meer bij kijken. Je kan dus altijd kosteloos een spaarrekening openen. Het openen van de spaarrekening kan volledig online gedaan worden. Hierdoor is het niet meer nodig om bij een fysieke bank een afspraak te maken. Het beheren van de spaarrekening kan ook helemaal digitaal geregeld worden.

Spaargeld onmiddellijk opvraagbaar

Naast het storten van het spaargeld, is het natuurlijk ook mogelijk om het spaargeld op te nemen. Het is mogelijk om vrijblijvend onmiddellijk spaargeld op te nemen. Je zit nergens voor de lange termijn aan vast. Wanneer je dus onmiddellijk geld nodig hebt voor een noodzaak, ongeval of andere uitgaven, kan je altijd gebruik maken van je spaargeld.

Tot €100000 beschermd

MeDirect is een volledig Belgische bank. Wanneer je geld op je spaarrekening zet, is dit tot €100000 beschermd. Dit gebeurt door middel van het depositogarantiestelsel. Deze regeling is in staat gesteld voor het geval een bank failliet gaat. Jouw spaargeld is dan dus tot €100000 beschermd, mocht dit gebeuren. Je weet hierdoor dus zeker dat jouw spaargeld veilig is bij deze bank.

Hoe kan je deze spaarrekening openen?

De MeDirect Maandsparen Max spaarrekening kan volledig online geopend worden. Op de pagina van MeDirect Maandsparen Max kan je op de button ‘word klant’ drukken. Voordat je de spaarrekening kan openen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn, in het bezit zijn van een Belgische identiteitskaart en in het bezit zijn van een GSM. Als je voldoet aan deze voorwaarden kan je de rekening openen via Itsme. Als je al aangemeld bent bij Itsme, kan je direct de spaarrekening openen. Als je nog niet aangemeld bent via Itsme, is het nog steeds mogelijk om de rekening te openen. Je vult dan je gegevens in en na ongeveer vijf dagen zal de rekening geopend worden. De spaarrekening is ook volledig online te beheren, maar de bank heeft nog geen mobiele app.

Bron: medirect.be