Home » Blog » Persoonlijke lening via Mozzeno: Review

Persoonlijke lening via Mozzeno: Review

Met een persoonlijke lening kan je verschillende soorten persoonlijke projecten financieren. Bij Mozzeno kan jij jouw persoonlijke lening gebruiken voor een breed scala aan projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kopen van een auto, de renovatie van een huis, het financieren van een studie of het financieren van een verre reis. Met een Mozzeno persoonlijke lening krijg je het volledige geleende bedrag in een keer op je rekening. Op deze manier hoef je bijvoorbeeld geen gebruik te maken van je spaargeld.

Review Mozzeno persoonlijke lening

VoordelenNadelen
Lening voor auto, huwelijk, renovatie, studie, reis,…)Gaat niet voor bedragen boven 50.000€
1.250 euro tot 50.000 euro lenen en je kiest de looptijdMozzeno kan u bewijsstukken vragen
Vanaf 2,69% J.K.P.Lening aanvraag kan geweigerd worden
Correcte afbetaling? Dossierkosten gedeeltelijk terugNiet voor notariskosten of woning
Lyrische Google review score van 4,8 op 5
Volgens reviews gaat het veel sneller dan bij een bank
Alles digitaal via pc i.p.v. via fysiek kantoor
Je kan afbetalen via domiciliëring
Je krijgt maandelijks je kapitaal + interest terug
30€ korting op bestaande lening als je vriend laat lenen

Hoe werkt de persoonlijke lening via Mozzeno?

Jouw persoonlijke lening via Mozzeno wordt niet gefinancierd door een bank, maar door andere particulieren. Via Mozzeno kan je namelijk zowel lenen als investeren.  De lening voor jouw project wordt opgedeeld in meerdere delen. Investeerders kunnen dan een bedrag investeren in één of meerdere projecten. Jouw lening wordt dus gefinancierd door verschillende investeerders, die allemaal een deel bijdragen. Wanneer jij de persoonlijke lening afbetaald, krijgen de investeerders hun kapitaal terug plus rente. Als je op deze manier leent, creëer je dus eigenlijk een win-win situatie. Jij ontvangt een persoonlijke lening en andere particulieren verdienen hier ook iets mee. Jouw geld gaat dus niet naar een bank, maar naar investeerders.

Bedrag en looptijd

Het bedrag van de persoonlijke lening is minimaal €1250 en maximaal €50000. Jij kan altijd zelf het geleende bedrag kiezen, mits deze tussen het minimum en maximum inligt. Het is ook mogelijk om zelf de looptijd van de lening te kiezen. De maximale looptijd is 84 maanden. De looptijd zal afhangen van het bedrag en het soort project dat je wilt gaan financieren. Wanneer je deze gegevens invult in de online simulator, zal Mozzeno automatisch de mogelijke looptijden aangeven. Je kan dan zelf bepalen welke looptijd het beste past bij jouw situatie.

Door het maximale leenbedrag van €50000 is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een hypothecaire lening aan te vragen voor het kopen van een woning. Als je op zoek bent naar een persoonlijke lening voor meer dan €50000, dan is Mozzeno niet het juiste platform. Deze persoonlijke lening is vooral bedoeld voor persoonlijke projecten.

Jaarlijks kostenpercentage

Hoeveel de persoonlijke lening per jaar kost, wordt aangegeven door het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Bij een lening betaal je naast aflossing ook altijd rente; dit zijn de kosten die je betaald voor de lening. Het JKP bestaat uit de rente en alle andere kosten die bij een lening komen kijken. Dit zijn bijvoorbeeld afsluitkosten of dossierkosten. Bij Mozzeno kan je al een persoonlijke lening afsluiten met een JKP vanaf 2,69%.

Afbetalen

Het is de bedoeling om maandelijks een deel van de persoonlijke lening af te betalen en de bijbehorende rente te betalen. De grootte van dit bedrag hangt af van de grootte van het geleende bedrag, de rentevoet en de looptijd van de lening. Bij een langere looptijd is de afbetaling per maand lager, maar betaal je wel meer rente dan bij een kortere looptijd. Via de online simulatie kan je snel zien welk bedrag je per maand dient te betalen. Als je de lening afgesloten hebt, is het mogelijk te betalen via domiciliëring.

Mozzeno voorziet je ook nog van eens speciale deal wanneer je de gehele lening afbetaald hebt. Wanneer je de persoonlijke lening correct afbetaald hebt, krijg je een deel van de dossierkosten terug. Er is dus een voordeliger JKP mogelijk voor de kredietnemers die correct met de betalingen omgaan.

Betrouwbaar en snel proces

Bij Mozzeno kan je rekenen op een betrouwbare lening en een snel proces. Mozzeno geeft een transparante weergave van de mogelijkheden voor de verschillende leningen. Hierdoor weet je meteen waar je aan toe bent voordat je de lening afsluit. Doordat Mozzeno een digitaal platform is, kan alles online geregeld worden. Het is niet meer nodig om een afspraak te maken bij een bank. Je kan gemakkelijk online een account aanmaken en een lening aanvragen.

Veel klanten zijn erg tevreden over de persoonlijke lening bij Mozzeno. Via Google reviews zijn er een groot aantal reviews met een gemiddelde score van 4,8 uit 5. Uit de reviews blijkt dat klanten vooral tevreden zijn over het snelle proces van het aanvragen van een lening. Wanneer je dus op zoek bent naar een persoonlijke lening die je snel en makkelijk kan aanvragen, is Mozzeno een aanrader.

Persoonlijke lening aanvragen

Een persoonlijke lening via Mozzeno kan volledig digitaal aangevraagd worden. Je maakt online een account aan bij Mozzeno. Daarna kan je de persoonlijke lening simuleren. Hier vul je in wat je met de lening wilt financieren en het bedrag dat je wilt lenen. Je zal dan verschillende mogelijkheden zien qua looptijd en JKP. Je kiest hier de mogelijkheid die het beste bij jou past. Je krijgt van Mozzeno een persoonlijk voorstel met alle details over jouw persoonlijke lening. Als je akkoord gaat met dit aanbod, hoef je alleen nog maar een aantal bewijstukken te uploaden. Daarna wordt alles gecontroleerd door Mozzeno. Wanneer alles in orde is, zal je het bedrag van de lening ontvangen.

Bron: mozzeno.be