Home » Blog » Yuzzu brandverzekering: Review ervaringen

Yuzzu brandverzekering: Review ervaringen

Bij Yuzzu, het voormalige Touring verzekeringen, kan je snel een brandverzekering online simuleren en ook online afsluiten aan een prijs die past bij jouw situatie. Yuzzu heeft doorgaans een ultrascherpe prijs voor zijn verzekeringen, maar hoe ervaren mensen de kwaliteit en service van een Yuzzu woonverzekering?

Om dat na te gaan, maken we in dit artikel een review van de voordelen en nadelen van de brandverzekering van Yuzzu. Daarnaast gaan we na hoe u een simulatie van deze brandverzekering maken en deze kan afsluiten:

Review Yuzzu brandverzekering

VoordelenNadelen
Yuzzu maakt deel uit van de AXA groepYuzzu laat geen Facebook/Google reviews toe
Je kan je prijs online simulerenEnkel fysieke kantoren in grote steden
Het heeft 10 fysieke eigen kantoren in stedenKiyoh score: 6,7/10 voor afhandeling schade
Dekt ook schade bij tijdelijk gehuurde verblijvenLange telefonische wachttijd klantenservice
Hersteller nodig je huissleutels kwijt? Er is 24/24 en 7/7 bijstand
Je krijgt 5% meer terugbetaald dan het schadegeval je kostte
De goedkoopste brandverzekering voor huurders (=zonder inboedel)

Waarom een brandverzekering bij Yuzzu?

De brandverzekering van Yuzzu onderscheidt zich van andere verzekeringsmaatschappijen om een aantal redenen. De voordelen waarom jij het beste bij Yuzzu een brandverzekering kan afsluiten staan hier opgesomd.

De beste brandverzekering voor huurders en tijdelijke huurders

De Yuzzu brandverzekering is geschikt voor zowel koopwoningen als huurwoningen. De brandverzekering voor huurders is de goedkoopste basisverzekering op de markt. Met deze verzekering is jouw woning beschermd tegen verschillende soorten schade. Hier zit de inboedel niet standaard bij inbegrepen. Als huurder is het niet verplicht om een brandverzekering af te sluiten, maar het is wel slim. Bij huurwoningen is het de bedoeling om aan het einde van het huurcontract de woning in dezelfde staat aan te leveren. Wanneer er dus schade aan de woning is en je hebt geen brandverzekering, kan je onverwacht hoge kosten hebben.

Het is bij de Yuzzu brandverzekering ook mogelijk om tijdelijke gehuurde woningen te verzekeren. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een langere tijd op vakantie gaat of in een tijdelijke woning woont. Wanneer je dus tijdelijk ergens verblijft, hoef jij je ook geen zorgen te maken over eventuele schade aan de woning.

Altijd bereikbaar

Yuzzu is 24 uur per, 7 dagen op 7 bereikbaar. Wanneer je een schadegeval hebt, wil je dit waarschijnlijk zo snel mogelijk oplossen. Daarom kan je altijd direct jouw schadegeval melden bij Yuzzu. Je wordt zo snel mogelijk geholpen door het personeel. Er wordt dan aan een oplossing gewerkt die bij jouw situatie past. De service van Yuzzu is ook beschikbaar wanneer je bijvoorbeeld de sleutels van jouw woning verloren bent. Door de bereikbaarheid en snelle service van Yuzzu zal jouw probleem zo snel mogelijk opgelost worden.

5% meer schadevergoeding

Bij de Yuzzu brandverzekering zal je bij schade 5% meer uitgekeerd krijgen dan de schade daadwerkelijk gekost heeft. Bij schade aan een woning zijn er niet alleen kosten verbonden aan de daadwerkelijke schade. Er kunnen ook indirecte kosten zijn voor de woningeigenaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor het verplaatsen van de inboedel of extra telefoonrekeningen. Door 5% meer uit te keren, zal je ook deze kosten kunnen vergoeden.

Zowel online als in fysieke kantoren welkom

Op de site van Yuzzu is het mogelijk om online de prijs van de brandverzekering te simuleren. Je kan zeer gemakkelijk een offerte aanvragen die je via de mail ontvangt. Het is dus mogelijk om de brandverzekering volledig online af te sluiten. Het is ook mogelijk om bij een van de tien fysieke kantoren langs te gaan als je dat prettig vindt. De kantoren zijn in verschillende grote steden te vinden. Daar is het mogelijk om de offerte nog een keer door te spreken en het contract af te sluiten. Je kan dus een brandverzekering afsluiten op de manier die jij het fijnst vindt.

Deel van de AXA groep

Yuzzu maakt deel uit van de AXA groep. AXA is een grote internationale verzekeringsgroep waar veel verzekeringsmaatschappijen bij aangesloten zijn. Hierdoor word je gegarandeerd van de beste verzekeringen bij een betrouwbare maatschappij.

Nadelen van een brandverzekering van Yuzzu

Yuzzu laat geen recensies via Google of Facebook toe, wat we toch eigenaardig vinden. Dit is jammer want het kan heel handig zijn om de ervaringen van andere klanten te lezen voordat je een verzekering afsluit. Het is wel mogelijk om reviews te lezen via Kiyoh. Hier heeft Yuzzu een gemiddelde score van 6,7 uit 10. Een ander nadeel is de bereikbaarheid van de kantoren van Yuzzu. De kantoren zitten alleen maar in grote steden waardoor deze niet voor iedereen goed bereikbaar zijn. Gelukkig kan je ook een offerte online aanvragen.

Meer over de Yuzzu brandverzekering

De Yuzzu brandverzekering is helemaal aan te passen op jouw persoonlijke situatie. Er zijn mogelijkheden om koopwoningen, huurwoningen en tijdelijke woningen te verzekeren. Daarnaast is het mogelijk om een brandverzekering af te sluiten voor de woning óf voor de woning en inboedel. Wanneer alleen de woning is verzekerd, zal alleen de schade aan de woning vergoed worden. Met een inboedelverzekering erbij worden ook de persoonlijke voorwerpen in de woning vergoed als deze beschadigd of gestolen worden. Met deze mogelijkheden kan je dus een verzekering afsluiten die past bij jouw wensen.

Simulatie maken

Het is mogelijk om een online simulatie te maken waarbij er een prijsindicatie gegeven wordt voor de brandverzekering. Hierbij vul je gegevens over jouw situatie in. Heb je een woonhuis of huurhuis? Wat is je adres? Wat wil je allemaal verzekeren? Dit duurt maar enkele minuten. Na het invullen van de simulatie ontvang je per email een offerte van de brandverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Hoe Yuzzu brandverzekering afsluiten?

Als je de offerte ontvangen hebt en hier tevreden mee bent, kan je de brandverzekering gaan afsluiten. De offerte moet dan ondertekend worden en teruggestuurd worden naar Yuzzu. Dit kan gedaan worden via post of email. Het is ook mogelijk om langs te gaan bij een van de kantoren om de offerte te bespreken en het contract te ondertekenen.

Bron: yuzzu.be