Home » Autoverzekering » Baloise autoverzekering: Review

Baloise autoverzekering: Review

Baloise insurance is een van origine Zwitserse verzekeraar die marktaandeel blijft winnen in België. Het is een verzekeraar die zowel voor ondernemingen als particulieren verzekeringspakketten aanbiedt, waaronder de autoverzekering. Veel klanten vinden het erg prettig om alle verzekeringen op een plek bij elkaar te hebben en dat is bij Baloise zeker mogelijk.

In dit artikel maken we een grondige review van de voordelen, nadelen en ervaringen met de Baloise autoverzekering. Daarnaast bespreken we de kortingen en gaan we na hoe u een simulatie van deze autoverzekering kan maken en deze kan afsluiten

Review Baloise autoverzekering

VoordelenNadelen
Prijs berekend op factuurwaarde i.p.v. catalogusMikt op kwaliteit, niet op prijs. Valt soms duur uit.
Enige verzekeraar met A+ rating van S&P in BelgiëOnline afsluiten is niet mogelijk
Staat genoteerd op Zwitserse hoofdbeursNiet rechtstreeks te contacteren, alleen via makelaar
Online simulatie beschikbaar
Hoge NPS score en geliefd bij makelaars
Onafhankelijke makelaar verdedigt uw belangen
Stijgend marktaandeel van 10,5%
Aanhangwagen (max. 750 kg) mee verzekerd

Voordelen Baloise autoverzekering

De autoverzekering van Baloise biedt enkele aantrekkelijke voordelen. Baloise is namelijk de enige verzekeraar die kijkt naar de factuurwaarde, gebaseerd op de laatste factuur, in plaats van de cataloguswaarde van jouw auto. De prijs wordt daardoor een stuk interessanter indien je een autoverzekering bij Baloise afsluit voor een tweedehands auto. Baloise staat op de Zwitserse beurs genoteerd, waar het een van de top 3 verzekeraars is. Daarnaast heeft het van S&P als enige verzekeraar in België een A+ rating gekregen. Deze rating duidt op een sterke financiële positie en buffer. Baloise is erg geliefd bij de onafhankelijke verzekeringsmakelaars en heeft telkens een sterke NPS score. Dit is ook terug te zien in het marktaandeel van de autoverzekeringen van Baloise. Zo bedroeg in 2019 het marktaandeel van Baloise 10,5% en beweegt het nog steeds in een stijgende lijn. Dit percentage wijst erop dat Baloise ook onder de klanten wordt gezien als een kwaliteitsvolle autoverzekering. Baloise werkt samen met onafhankelijke makelaars. Deze makelaars verdedigen jou bij Baloise en zijn gemotiveerd om de beste verzekering bij Baloise voor de beste prijs voor jou te regelen. Als je in het bezit bent van een autoverzekering bij Baloise geniet je van 24/7 pechbijstand. Deze pechbijstand krijg je zowel bij Burgerlijke Aansprakelijkheid als bij alle Omnium pakketten. Als je in het bezit bent van een aanhangwagen, dan wordt deze ook gratis meeverzekerd tot maximaal 750 kilogram. Als je nieuwsgierig bent naar wat een autoverzekering van Baloise jou te bieden heeft of wat het jou gaat kosten, kun je online via de website een vrijblijvende simulatie uitvoeren. Als jij kwaliteit kiest boven prijs, dan is Baloise een zeer interessant adres voor jou.

Nadelen Baloise autoverzekering

Zoals altijd is er voor ieder voordeel ook een nadeel. Hoewel het zeker meer voordelen heeft dan nadelen, geldt dit ook voor Baloise. Als jij een autoverzekering bij Baloise wilt afsluiten voor een nieuwe auto op basis van catalogusprijs, valt deze erg duur uit. Ondanks dat je online een simulatie kunt uitvoeren bij Baloise, is het momenteel nog niet mogelijk om de gewenste verzekering ook online direct af te sluiten. De enige negatieve commentaar op basis van ervaringen die wij tot slot konden terug vinden in Google reviews, is dat je Baloise niet rechtstreeks kan contacteren en er geen klantenservice is waar je naar kan mailen. Als je wenst een autoverzekering bij Baloise af te sluiten, zal je altijd langs moeten gaan bij een onafhankelijke makelaar en ook al jouw vragen in verband met een Baloise schadedossier aan hem stellen .

Kortingen bij Baloise autoverzekering

In tegenstelling tot andere verzekeraars werkt Baloise niet met veel speciale kortingen. Je hebt twee manieren om korting te ontvangen bij Baloise. Allereerst kun je 10% korting krijgen op jouw verzekering als de verzekerde auto beschikt over meerdere rijhulpsystemen. Een andere korting is een gratis betaling per maand. Deze korting kun je ontvangen als jij meerdere verzekeringen hebt bij Baloise en als je in aanmerking komt voor het Gezinsplan van Baloise.

Welke soorten autoverzekering biedt Baloise?

De autoverzekeringen van Baloise werken met een duidelijk en straight forward formule. Allereerst bieden ze de Burgerlijke Aansprakelijkheid aan. Dit is de minimale verzekering waar een auto-eigenaar over moet bezitten. Het zorgt er namelijk voor dat in geval van een ongeluk, de schade die aan anderen is aangericht wordt gedekt door Baloise. Deze dekking zal geen schade aan jouw eigen voertuig dekken. Als je op zoek bent naar een auto verzekeringspakket die ook jouw eigen auto beschermd, dan zul je moeten kiezen tussen een Kleine Omnium of Full Omnium van Baloise. Beide dekken alles wat er ook met de Burgerlijke Aansprakelijkheid wordt gedekt. De Kleine Omnium voegt daar het volgende aan toe. Allereerst beschermd het jouw auto tegen schade die is gekomen door glasbreuk, brand, natuur evenementen of een aanrijding met een dier. Daarnaast biedt het ook dekking tegen schade door diefstal. De Full Omnium dekt al deze gevallen ook, maar voegt daarnaast nog een ander aspect aan toe. Met een Full Omnium krijg je namelijk ook dekking voor schade die is aangericht aan jouw auto tijdens een ongeval, zelfs als dat je zelf fout zat.

Zodra je eruit bent welk van de drie basispakketten het beste werkt voor jouw auto, heb je de keuze om het basispakket aan te vullen met enkele aanvullende dekkingen. Een van deze dekkingen is de bestuurdersverzekering. Deze verzekering zorgt er voor dat lichamelijke schade die jezelf hebt opgelopen tijdens een ongeluk worden gedekt door Baloise.

Je kunt ook kiezen voor de rechtsbijstand van Baloise. Deze dekking zorgt dat je altijd toegang hebt tot juridische hulp. Dit kan van pas komen zodra er een juridisch conflict ontstaat na een ongeval. Je ontvangt advies over jouw rechten en de juridische hulp zal zijn best doen om jou de schadevergoeding te geven die jij verdiend. Een derde optie is de Uitgebreide pechverhelping van Baloise. Iedere autoverzekering bij Baloise heeft recht op de Basis Pechverhelping, maar mocht je deze pechhulp willen vergroten, dan kan dat met dit pakket. Als jij een Volledige Omnium afsluit bij Baloise, heb je als laatste de mogelijkheid om Safety Pack Omnium toe te voegen. Deze dekking dekt allerlei bijkomende ongevallen die normale basisdekkingen niet meetelt. Mocht er brandstof worden gestolen van jouw auto of mocht je contactsleutels zijn verloren? Dan dekt Baloise ook die reparatie of schade kosten.

Klant bij Fidea of Generali?

Mocht jij een autoverzekering bij Fidea of Athora (voorheen Generali), hebben lopen, dan behoort jouw verzekering vanaf nu eveneens toe aan Baloise. In 2019 heeft Baloise namelijk deze twee verzekeringsmaatschappijen gekocht. Alle lopende polissen, waaronder de polis van de autoverzekeringen, zijn daarbij automatisch omgezet naar Baloise.

Hoe maak je een simulatie?

Baloise heeft het mogelijk gemaakt om via de online website een simulatie uit te voeren. Deze simulatie helpt jou met het vergelijken van de prijzen tussen iedere autoverzekering dekking die ze aanbieden. Het enige wat Baloise van jou nodig heeft is enkel persoonlijke gegevens over jou en jouw auto voertuig wat je wenst te verzekeren. Deze informatie helpt om een zo accuraat mogelijk bedrag weer te geven. De online simulatie is uit te voeren op ww.baloise.be.

Hoe Baloise autoverzekering afsluiten?

Als je overtuigd bent van de autoverzekering van Baloise en akkoord gaat met de aangegeven prijs uit de simulatie, kun je jouw autoverzekering afsluiten. Het is echter niet mogelijk om dit online te doen. Je moet fysiek langsgaan bij een van de onafhankelijke makelaars van Baloise om deze af te sluiten. Tijdens de afspraak kan de makelaar jou nog extra uitleg geven over de autoverzekering zodat jij met een vertrouwd gevoel de verzekering afsluit.

Bron: baloise.be