Home » Autoverzekering » Ethias autoverzekering: Review en prijs

Ethias autoverzekering: Review en prijs

Met zoveel nieuwe verzekeringsmaatschappijen die je momenteel kunt vinden op de markt is het een echte uitdaging om een verzekeraar te vinden die aansluit bij jouw wensen. Ethias is een verzekeringsmaatschappij die staat voor efficiënte service en verzekeringen. Het biedt autoverzekeringen aan die zijn opgesteld om maximale zorg voor de verzekerden te geven.

Daarom maken we in dit artikel een review van de voordelen, nadelen en ervaringen van de Ethias autoverzekering. Daarnaast bespreken we de kortingen en gaan we naar hoe u een simulatie van deze autoverzekering maken en deze kan afsluiten:

Prijs Ethias autoverzekering

We hebben een tabel gemaakt waar we de Ethias autoverzekering vergelijken aan de hand van een simulatie voor een en dezelfde wagen. Deze geeft u een indicatie van hoe Ethias scoort qua prijs, maar u dient uiteraard op de Ethias website uw persoonlijke prijs te berekenen voor uw eigen wagen en persoonlijke data:

Review Ethias autoverzekering

VoordelenNadelen
Online simulatie en onderschrijving mogelijkNiet de duurste, maar ook niet de goedkoopste
Schade center 24/7 bereikbaarEnkel kantoren in grootsteden, niet in gemeentes
Mooi marktaandeel in autoverzekeringIn 2008 moest Ethias gered worden.
Je kan online afspraak inplannenIn 2016 stond het opnieuw onder scherp toezicht.
90% autoverzekering klanten was tevreden bij bevraging
Resem aan kortingen mogelijk

Voordelen Ethias autoverzekering

Ethias is een autoverzekering die volledig met de tijd meegaat. Het heeft het daarom mogelijk gemaakt om de prijs voor jouw mogelijke autoverzekering online te berekenen via de online simulatie tool. Het is ook mogelijk om de gewenste verzekering direct af te sluiten via de online website en als je nog enkele vragen hebt kun je online gemakkelijk en snel online een afspraak boeken om fysiek langs te komen bij een Ethias kantoor. Een ander positief teken is dat de autoverzekering van Ethias een marktaandeel in België had van maar liefst 10,6% in 2019. Dit is een vrij hoog percentage en zo’n getal geeft vaak een positieve indicatie. Dit blijkt ook uit een klantenbevraging die werd gedaan. Maar liefst 90% van de klanten die een autoverzekering bij Ethias heeft, zou volgens de bevraging tevreden met de service die ze ontvangen. Het laatste voordeel van de autoverzekering is dat het een groot aantal aantrekkelijke kortingen kan opleveren. Over dit onderwerp wordt verder in het artikel meer over uitgelegd.

Nadelen Ethias autoverzekering

Een van de eerste nadelen die belangrijk zijn om te benoemen is dat de autoverzekeringen bij Ethias niet de duurste maar ook zeker niet de goedkoopste zijn die je op de verzekeringsmarkt kunt vinden. In 2008 werd de verzekeringsmaatschappij gered van het faillissement, en helaas verscheen in 2016 opnieuw de vraag in het nieuws of Ethias weer gered moest worden. Het is door zo’n nieuwsberichten dat we ons de vraag stellen hoe groot de financiële buffers en reserves van Ethias zijn? De Ethias kantoren zijn alleen gevestigd in de grote steden zoals Mechelen, Antwerpen en Sint-Niklaas. Voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om een verzekering online af te sluiten, zal het kantoor niet altijd in de buurt liggen. De kantoren zijn daarnaast ook enkel tijdens weekdagen en niet in het weekend geopend. Veel onafhankelijke makelaars zijn daartegenover bijvoorbeeld wel op de zaterdag geopend zodat klanten die fulltime werken of van ver weg komen in het weekend de kans hebben om een afspraak in te plannen. Deze mogelijkheid zal je helaas niet bij Ethias vinden. 

Kortingen bij Ethias autoverzekering

Zoals aangegeven, biedt Ethias een aantal aantrekkelijke kortingen aan op de autoverzekeringen. Als je een verzekering afsluit voor een hybride voertuig die minder dan 100 g/km uitstoot aan CO2, krijg je maar liefst 20% korting op een Burgerlijke Aansprakelijkheid of omnium dekking. Kilometerkorting: Als je onder de 10.000km per jaar rijdt, een Bonus Malus hebt tussen de 0 en 2, je 26 jaar of ouder bent en een auto hebt die niet voor beroepsgebruik is, dan krijg je 15% korting op een Burgerlijke aansprakelijkheid dekking of 10% op een van de omnium dekkingen. Mocht je rijden in een elektrisch auto voertuig, dan krijg je maar liefst 30% korting op een Burgerlijke aansprakelijkheid of omnium dekking. Als je al in het bezit bent van andere verzekeringen bij Ethias, dan kun je genieten van extra korting. Deze korting zal per verzekering verschillen en als je hier meer over wilt weten kun je contact opnemen met Ethias. Ethias denkt ook aan de jongere bestuurders onder ons, want Ethias heeft Ethias Young Drivers opgesteld. Dit is een formule die voorzichtig rijden voor jonge bestuurders extra beloont. De Ethias Young Driver autoverzekering brengt enkele kortingen met zich mee. Als je in de eerste twee jaar geen schade hebt veroorzaakt zal je bonus-malus niet 1 maar 2 trappen per jaar dalen. Daarnaast kun je 15% korting krijgen als een van de ouders, of jezelf, al in het bezit zijn van minimaal twee verzekeringen bij Ethias die op jouw naam staan.

Welke soorten autoverzekering biedt Ethias?

  • Autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid
  • Autoverzekering kleine omnium
  • Autoverzekering volledige omnium

Aanvullende opties op de autoverzekering

  • Optie: Bestuurdersverzekering
  • Optie: Rechtsbijstand
  • Optie: Pechbijstand

Hoe maak je een simulatie?

Ethias biedt de mogelijkheid aan om online een simulatie te maken. Deze simulatie is een manier om vooraf inzicht te krijgen in de premie die je zult betalen voor de autoverzekering die je graag wilt afsluiten. De simulatie is via de online website www.ethias.be uit te voeren. Het enige wat Ethias van jou nodig heeft is basisinformatie over jouw voertuig en jouw persoonlijke informatie, zoals je leeftijd. Deze informatie helpt Ethias om een zo accuraat mogelijke prijs te schetsen voor jou. Zodra je tevreden bent met de uitkomst, kun je de gewenste autoverzekering afsluiten. 

Hoe Ethias autoverzekering afsluiten?

Ethias biedt verschillende mogelijkheden om een autoverzekering af te sluiten. Als je de simulatie hebt afgerond en er uit bent welke dekking jouw voorkeur heeft, kun je er voor kiezen om de autoverzekering direct online af te sluiten. Dit is de meest snelle manier. Mocht je dit proces liever offline uitvoeren in plaats van online, dan kun je ook een afspraak maken bij een van de Ethias kantoren om de autoverzekering af te sluiten. Let er wel op dat er in België niet overal een Ethias kantoor te vinden is en Ethias niet werkt met onafhankelijke verzekeringsmakelaars. Via de online website kun je informatie vinden over waar het dichtstbijzijnde Ethias kantoor te vinden is.

Bron: ethias.be