Home » Autoverzekering » ING autoverzekering: Review en prijs

ING autoverzekering: Review en prijs

ING is eigenlijk een Nederlandse bank die een sterke voet aan grond heeft in België. Het is goed om te weten dat ING ook autoverzekeringen verkoopt in België, maar het die verzekering niet achterliggend beheert en ook niet optreedt als verzekeraar. Het treedt voor het product autoverzekering namelijk louter op als verzekeringsbemiddelaar voor NN Non-Life Insurance nv.

Daarom maken we in dit artikel een review van de voordelen, nadelen en ervaringen van de ING autoverzekering. Daarnaast bespreken we de kortingen en gaan we naar hoe u een simulatie van deze autoverzekering maken en deze kan afsluiten:

Prijs ING autoverzekering

We hebben een tabel gemaakt waar we de ING autoverzekering vergelijken aan de hand van een simulatie voor een en dezelfde wagen. Deze geeft u een indicatie van hoe ING scoort qua prijs, maar u dient uiteraard op de ING website uw persoonlijke prijs te berekenen voor uw eigen wagen en persoonlijke data:

Review ING autoverzekering

VoordelenNadelen
Online simulatie mogelijkING is enkel bemiddelaar, NN is de verzekeraar
Online afsluiten kan in homebankingNN heeft klein marktaandeel in auto
Elke gemeente heeft een ING kantoorGeen homebanking => Niet online afsluitbaar
Autoverzekering scoort doorgaans goed qua prijs
Pechbijstand 24/7 beschikbaar

Voordelen ING autoverzekering

ING is een van de grote namen onder de banken in België. Je kunt in bijna iedere gemeente wel een ING kantoor vinden waar je langs kunt gaan om je bankzaken te regelen. Als je wenst een verzekering af te sluiten bij ING, kun je bij ieder van deze kantoren terecht om advies op te vragen of om jouw verzekering ter plekke af te sluiten. ING verzekeringen biedt jou de mogelijkheid aan om via de online site een simulatie uit te voeren. Als je tevreden bent met het premiebedrag wat uit de simulatie is gekomen en als je al ING hombanking kant bent, kun je er voor kiezen om deze verzekering direct online te onderschrijven. Voor andere klanten is het afsluiten van een autoverzekering bij ING alleen mogelijk om fysiek bij een van de ING kantoren uit te voeren. Mocht je al een klant zijn bij ING homebanking, dan wordt jouw autoverzekering direct toegevoegd aan jouw klantenzone. Zo heb je al je verzekeringen en bankzaken geordend op een plek. Daarbovenop scoort de ING autoverzekering doorgaans vrij goed qua prijs.

Nadelen ING autoverzekering

Hoewel ING wel de mogelijkheid aanbiedt voor ING homebanking klanten, is het momenteel voor anderen niet mogelijk om een autoverzekering van ING online af te sluiten. Je zult altijd naar een van de dichtstbijzijnde ING kantoren langs moeten komen om deze te onderschrijven. Hoewel ING de naam draagt van deze verzekering, is ING niet de verzekeraar die achter de autoverzekering schuilt. Dit is namelijk NN Non-Life insurance nv. ING functioneert slechts als een bemiddelaar tussen klant en NN. Ondanks dat NN in België een sterke positie en focus heeft op levensverzekeringen, neemt het een zeer klein marktaandeel binnen de markt van autoverzekering (0,96%). Dit percentage was het marktaandeel dat ING volgens Assuralia had in 2019. Dit percentage laat zien dat er nog een lange weg te gaan is voor ING om mensen te overtuigen van hun autoverzekering en terrein te winnen binnen deze markt.

Kortingen bij ING autoverzekering

De autoverzekering van ING hanteren over het algemeen al lage tarieven. Het biedt daarom bijna geen speciale kortingen aan op de autoverzekering. De enige korting die je momenteel bij ING kunt krijgen is de kilometerkorting. Als jij in een jaar onder de 10.000 kilometer rijdt met je verzekerde auto, dan krijg je een korting van 10% op jouw premie van ING.

Welke soorten autoverzekering biedt ING?

  • Autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid
  • Autoverzekering kleine omnium
  • Autoverzekering volledige omnium

Aanvullende opties op de autoverzekering

  • Optie: Bestuurdersverzekering
  • Optie: Rechtsbijstand
  • Optie: Pechbijstand

Hoe maak je een simulatie?

ING geeft de mogelijkheid aan klanten en geïnteresseerde om online een simulatie uit te voeren. De simulatie geeft jou de kans om de verschillende dekkingen met elkaar te vergelijken in prijs. Je kunt de simulatie online uitvoeren via www.ing.be. Iedereen heeft toegang om deze test uit te voeren, het enige wat ING van jou nodig heeft is informatie over de wagen die je wenst te verzekeren en enkele persoonlijke informatie zodat ING een accurate prijs kan formuleren. De simulatie is binnen enkele minuten uit te voeren en is de beste manier om inzicht te krijgen op de prijs.

Hoe ING autoverzekering afsluiten?

Nadat je een simulatie hebt uitgevoerd en je overtuigd bent van zowel jouw auto verzekeringspakket als de prijs die er aanhangt, is het tijd om de autoverzekering officieel af te sluiten. ING biedt hier twee mogelijkheden voor. Als jij al klant bent bij ING homebanking, kun je de gewenste autoverzekering online via jouw ING homebanking account afsluiten. Deze optie is dus alleen mogelijk voor klanten van ING. Mocht je niet in het bezit zijn van een ING homebanking account, dan kun je de gewenste autoverzekering fysiek afsluiten door langs te gaan bij een van de ING bankkantoren. ING heeft bankkantoren verspreid over heel België. Wellicht ligt er in jouw gemeente of dicht in jouw buurt een ING kantoor om langs te gaan.

Bron: ing.be