Home » Autoverzekering » Waar vind ik het chassisnummer van mijn auto terug?

Waar vind ik het chassisnummer van mijn auto terug?

Wanneer je een autoverzekering wil afsluiten of je dient je wagen te laten herstellen na een schade, zal men je altijd vragen naar het chassisnummer van je wagen. Het chassisnummer is als een soort uniek rijksregisternummer voor je auto. Elke auto op deze planeet heeft een VIN nummer of chassisnummer. Daarmee kan een verzekeraar of schadehersteller meteen alle informatie (merk, type, schadeverleden) van het voertuig inlezen of kan een politieagent zien of een wagen geseind staat als gestolen. Maar waar en hoe kan je het chassisnummer van je auto terugvinden? 

Hieronder leggen we je uit hoe je je chassisnummer kan opzoeken:

1. Inschrijvingsbewijs

Op het inschrijvingsbewijs of kentekenbewijs staat het chassisnummer altijd rechts onderaan verplicht vermeld. Het inschrijvingsbewijs wordt uitgegeven door de DIV (Dienst Inschrijving Voertuigen) en dien je verplicht bij te hebben wanneer je wagen zich in het verkeer begeeft.

Het chassisnummer van jouw wagen kan je terugvinden in het vak VIN rechts onderaan op deze roze fiche en ziet er als volgt uit:

ABC1234567D891234(01)

Zoals u kunt zien, bestaat het VIN nummer of chassisnummer uit een combinatie van 17 cijfers en letters

2. De wagen zelf

Het VIN-nummer wordt ook in de wagen zelf in het chassis van een voertuig gestempeld. Wanneer je de motorkap opent, zal je het VIN nummer meestal vinden in de motorruimte of onder de plastic bekleding rond de opening van de bestuurders- of passagiersdeur. Elke fabrikant heeft zo eigen gewoontes om het chassisnummer op een bepaalde plaats te zetten. 

Is je wagen ook wel verzekerd aan de beste prijs? 

Als je nog geen autoverzekering hebt of niet zeker bent dat je de beste prijs te pakken hebt gekregen, kan je best eerst even vergelijken. Zo kan je gratis eens een simulatie maken van je autoverzekering bij Yuzzu.