Home » Autoverzekering » P&V autoverzekering: Review

P&V autoverzekering: Review

P&V is een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in ons land. Het biedt voor wagens een basic, medium of serenity formule. Wat eigenlijk overeenkomt met respectievelijk de BA, mini-omnium en full omnium van de meeste verzekeraars. In tegenstelling tot de meeste grote verzekeraars, werkt het uitsluitend met een eigen netwerk van P&V kantoren en dus niet met onafhankelijke verzekeraars. Iets wat zowel voordelen als nadelen biedt.

In dit artikel maken we dan ook een grondige review van de voordelen, nadelen en ervaringen met de P&V autoverzekering. Daarnaast gaan we na hoe u een simulatie van deze autoverzekering kan maken en deze kan afsluiten

Review P&V autoverzekering

VoordelenNadelen
Eigen netwerk in veel gemeentesDuurder dan de gemiddelde autoverzekering
Extra korting voor jongeren via Wecover appGeen online simulatie, alleen op afspraak offerte
Interessante degressiviteit voor nieuwe wagensIn de Google reviews zijn er veel klachten na schade
Levenslang bonus malus -2 als u die bereiktDe vrijstelling valt bij een omnium hoog uit
Mooi marktaandeel in autoverzekering
Iets duurder, maar interessante kortingen

P&V Autoverzekering: een passende verzekering bij elke situatie

Bij het zoeken naar een goede autoverzekering, wil je geen rekening hoeven houden met hoe oud je auto is en of je auto een diesel-, benzine- of elektrische auto is. Je wilt de beste verzekering voor jouw auto. Een goede autoverzekering is vaak een zoektocht met veel aanbieders, verschillende voorwaarden en prijzen, maar het is ook iets waar je het liefst zo weinig mogelijk tijd aan kwijt bent. Toch is dit belangrijk. De autoverzekering van P&V stel je helemaal zelf samen en vervolgens kun je zonder zorgen en goed verzekerd de weg op.

Word een voorzichtige bestuurder

Speciaal voor jonge bestuurders onder de 26 jaar is er met een autoverzekering van P&V toegang tot de weCover app. Wanneer je de weCover box in je auto laat installeren, kun je tot 25% extra korting krijgen. Daarnaast brengt de app je rijgedrag in kaart en ontvang je na elke rit een rijscore. Met de tips kun jij je rijscore verbeteren en meer korting krijgen. Ook is er een mogelijkheid om via geolocatie je auto altijd terug te vinden en worden bij een ongeval de hulpdiensten automatisch gealarmeerd.

Ook voor nieuwe auto’s is er een mooi aanbod. Afhankelijk van welke omnium formule je kiest, is je auto respectievelijke de eerste 6 (basic), 12 (medium) of 24 (serenity) maanden voor 100% verzekerd. In de maanden daarna zal de waarde elke maand met 1% dalen. Dit noemt men het degressieve omnium. Ook de voorzichtige chauffeurs worden door P&V beloond. Bereik je de bonus malus van -2, dan houd je deze levenslang.

P&V heeft een mooie plaats op de markt verworven. In de markt van autoverzekeringen heeft P&V een marktaandeel van 7,4% in 2019. P&V is dan qua standaard iets duurder dan gemiddeld, maar door de vele mogelijkheden op het gebied van kortingen, kan de prijs van je verzekering nog fors dalen als je voor deze kortingen in aanmerking komt. Tegenwoordig is P&V makkelijk te vinden. Door een eigen kantoren netwerk, vind je P&V tegenwoordig in vrijwel elke gemeente.

Gebreken herkennen en erkennen

Dat niet alles perfect is, is P&V bekend. De autoverzekering van P&V is doorgaans iets duurder dan de gemiddelde autoverzekering. Maar zoals al eerder aangegeven, kan je premie flink omlaag gaan als je in aanmerking komt voor kortingen.

Helaas is er digitaal nog niet veel mogelijk bij P&V. In het verleden stond er een online simulator op de website, maar deze is uiteindelijk offline gehaald. Wil je graag een offerte dan kan dit enkel op afspraak. Hiermee loopt P&V achter op verschillende andere verzekeraars.

In de Google reviews ontvangt P&V helaas niet altijd positieve reacties. In deze reacties ziet men vaak dat mensen niet tevreden zijn over de verhouding tussen de service bij schade en de hoge premie die betaald wordt.

Korting in overvloed

Wanneer je een autoverzekering afsluit bij P&V, kom je vrijwel zeker in aanmerking voor een korting op je verzekeringspremie. Je kunt er voor kiezen om de zogenaamde weCover box in je auto te laten installeren. Als je deze gebruikt in combinatie met de weCover app, je jonger bent dan 26 jaar en een bonus-malusvoordeel hebt, krijg je 25% korting. Ben je ouder dan 26 jaar en gebruik je de weCover box en de weCover app, dan krijg je 5% korting.

Ook beschikt P&V over een kilometerkorting. Rijd je minder dan 5.000 kilometer per jaar, dan ontvang je 10% korting op je BA-autoverzekering. Als je minder dan 20.000 kilometer per jaar rijdt, dan krijgt je 5% korting op je BA-autoverzekering. Je kunt ook 10% korting op je BA-verzekering krijgen wanneer je meerdere rijhulpsystemen in je auto hebt.

Denk je na over het milieu en rijd je in een milieuvriendelijke auto, dan ontvang je tot 20% korting op de BA-autoverzekering. Ook bestaat er een extra korting van 15% op je autoverzekering tegen diefstal, natuurkrachten en glasbreuk als je auto in een afgesloten garage geparkeerd staat.

Drie formules of à la carte

Bij P&V heb je 4 mogelijkheden voor je autoverzekering, 3 formules of de à la carte keuze. Bij de à la carte optie stel je je verzekering tot in de details zelf samen, helemaal op maat naar je eigen persoonlijke behoeften. De andere 3 mogelijkheden zijn in grote lijnen al opgesteld maar aan deze verzekeringen kun je ook nog dingen toevoegen om de verzekering zo optimaal mogelijk te maken voor jou. Je kunt hierbij kiezen uit Basic, Medium en Serenity. Alle opties bieden een goede basisdekking en zijn uit te breiden met verschillende andere opties.

De Basic optie voorziet je van de basisvereisten van een autoverzekering. Daarnaast krijg je ook de BOB-waarborg en bijstand bij een ongeval met eventueel een vervangende auto. De medium optie ben je ook verzekerd tegen glasbreuk, brand, natuurkrachten en ongevallen met dieren. Wanneer wenselijk kunnen er extra opties toegevoegd worden. Daarnaast biedt P&V ook bijstand bij motor- en bandenpech en diefstal. Ook hier kunnen extra opties worden toegevoegd indien wenselijk. Bij de Serenity optie is je voertuig ook beschermd tegen diefstal en heb je bij materiële schade recht op een Engelse vrijstelling. De bijstand wordt bij deze optie uitgebreid met de optie voertuigupgrade waarbij je vervangende auto vergelijkbaar is met je eigen auto en de waarborg banden. Alle drie de opties is er ook sprake van het degressieve omnium. Daarnaast is het bij alle opties mogelijk om een rechtsbijstandsverzekering en een bijstand personen af te sluiten.

Hoe P&V autoverzekering simuleren en afsluiten?

Helaas is het niet meer mogelijk om via de website van P&V een simulatie te maken. Als men een simulatie wil maken, dient men dit te doen bij een makelaar in de buurt. Waarschijnlijk word je dan geacht een afspraak te maken waardoor de simulatie misschien minder vrijblijvend voelt dan deze in werkelijkheid is. Het afsluiten van de P&V autoverzekering kan uitsluitend door langs te gaan bij een van de P&V kantoren uit het netwerk van P&V. Deze kantoren zijn eenvoudig te vinden op de website nadat je je postcode of woonplaats en adres hebt ingevuld.

Bron: pv.be