Home » Autoverzekering » AG Insurance Top autoverzekering: Review

AG Insurance Top autoverzekering: Review

AG Insurance is de grootste verzekeraar in België. Niet zozeer omdat het de goedkoopste prijs voor verzekeringen biedt, want dat is niet het geval. Wat AG Insurance wel doet, is focussen op kwaliteit, véél kwaliteit. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat als je een autoverzekering hebt bij AG insurance en pech of schade hebt, deze verzekeringsmaatschappij er alles aan doet om je belangen te verdedigen.

In dit artikel maken we dan ook een grondige review van de voordelen, nadelen en ervaringen met de AG Insurance autoverzekering. Daarnaast gaan we na hoe u een simulatie van deze autoverzekering kan maken en deze kan afsluiten

Review AG Insurance autoverzekering

VoordelenNadelen
Zeer kwaliteitsvolle autoverzekeringNiet de goedkoopste autoverzekering
Online prijssimulatie mogelijkOnline afsluiten niet mogelijk
Onafhankelijke makelaar verdedigt uMaatschappij niet rechtstreeks contacteerbaar
Gratis 24u vervangwagen na ongevalGoogle review score van 3,3/5
Bonus malus -2 bij 5 jaar geen schade
Hoog marktaandeel in autoverzekering
Hoge NPS score bij makelaars

Mooie beloningen bij de AG Insurance autoverzekering

Tegenwoordig zijn er veel verschillende verzekeraars op de markt en dit betekent ook veel verschillende autoverzekeringen voor variërende prijzen. Het is natuurlijk makkelijk om te kiezen voor de beste prijs. Maar het kan lonen om je, bij deze variërende prijzen, te verdiepen in de voorwaarden en te onderzoeken welke autoverzekering het beste bij je past of welke verzekering voor jou de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft voordat je een autoverzekering afsluit. De autoverzekering van AG Insurance biedt een goede verzekering voor een passende prijs en vraagt je verder te kijken dan alleen de prijs. AG Insurance combineert waarborgen en voordelen op een unieke manier.

Beloning? Die bepaal je zelf

Bij AG Insurance kun je kiezen uit een breed assortiment aan verzekeringspakketten. Bij al deze verzekeringspakketten geldt: hoe beter je rijgedrag is, hoe beter of hoger de beloning. Voor goede bestuurders staan er verschillende beloningen klaar. Als je als goede bestuurder een bonus malus graad van -2 weet te behalen, dan behoud je deze levenslang. Dit betekent automatisch dat je dan ook een lagere premie betaalt. Maar dat is nog niet alles. Goede bestuurders krijgen namelijk ook een bestuurdersverzekering BA Max. Deze verzekering vergoedt lichamelijke schade bij elke bestuurder van het verzekerde voertuig tot maximaal €250.000 in zowel België als het buitenland. Ook wanneer je weinig kilometers rijdt, heeft AG Insurance een beloning voor jou. Rijd je minder dan 7.500 kilometer per jaar, dan kan de kilometerbonus oplopen tot een korting van 20%.  

Kwaliteit wordt gewaardeerd

Kwaliteit en gemak zijn voor AG Insurance belangrijke pijlers. Het afgelopen jaar scoorde AG Insurance het hoogst op de Net Promotor Score (NPS). In deze score uiten klanten en onafhankelijke verzekeringsmakelaars hun tevredenheid door middel van een cijfer. Een hoge score staat voor een hoge tevredenheid met betrekking tot een uitstekende kwaliteit en service. Daarnaast heeft AG Insurance een sterk marktaandeel van 15,4% in België volgens de cijfers van Assuralia. Dit cijfer toont nogmaals de kwaliteit aan. Om de kwaliteit hoog te houden, werkt AG Insurance met onafhankelijke makelaars die jouw belangen verdedigen bij de maatschappij. Contact met AG Insurance verloopt dan ook altijd via een van deze makelaars.

De prijs van je autoverzekering bereken je eenvoudig online. Ben je ouder dan 30 jaar en ben je in de afgelopen vijf jaar schadevrij gebleven? Dan begin je bij AG Insurance meteen aan de laagste bonus malus van -2 als je je aanmeldt bij AG Insurance.

Daarnaast staat AG Insurance voor je klaar. Heb je pech of ben je betrokken bij een verkeersongeval in België, ongeacht of je het ongeval veroorzaakt hebt of niet, dan krijg je de eerste 24 uur een vervangende auto.

Betalen voor kwaliteit

AG Insurance is zeker niet de goedkoopste autoverzekering op de markt, maar biedt wel een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je betaalt een hogere prijs in vergelijking met andere verzekeraars, maar daar krijg je ook een hoge kwaliteit voor terug. In vergelijking met andere verzekeraars loopt AG Insurance nog achter op het digitale vlak. Zo is het online afsluiten van de autoverzekering helaas niet mogelijk. Het afsluiten van de autoverzekering van AG Insurance verloopt via een onafhankelijke verzekeringsmakelaar. Ook het contact met AG Insurance verloopt via deze makelaar. Direct contact met AG Insurance is niet mogelijk.

Welke soorten autoverzekering biedt AG insurance?

AG Insurance biedt een uitgebreid assortiment aan autoverzekeringen. Op deze manier is er voor elke bestuurder en elke auto een passende verzekering. Vanzelfsprekend kun je je auto verzekeren. De verzekeringen zijn aangepast op nieuwe auto’s of tweedehands auto’s. Als extra optie kun je je auto verzekeren tegen natuurkrachten.

Voor het verzekeren van je aansprakelijkheid kun je naast de wettelijk verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto ook kiezen voor BA Max. Daarnaast is er een gratis uitgebreide bescherming BOB. Als jouw BOB een verkeersongeval veroorzaakt door zijn eigen toedoen, wordt de schade aan je auto vergoed tot €25.000. Ook kan je jezelf als BOB verzekeren voor materiële schade aan de auto die je bestuurt.

Het is ook mogelijk om de bestuurder en passagiers te verzekeren. Je kunt ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten die alle bestuurders van de auto verzekerd of een verzekering waarbij jijzelf, je gezin en passagiers verzekerd zijn. Bij de Globale Verkeersongevallenverzekering ben je zelfs verzekerd als voetganger, maar ook als bestuurder of passagier van een voertuig, motor, bromfiets of fiets.

Extra verzekeringen die je bij AG Insurance nog af kunt sluiten, hebben betrekking op de rechtsbijstand, bijstand op maat en verhuurde of gehuurde voertuigen. Voor de rechtsbijstand kun je een verzekering afsluiten die ondersteuning biedt bij alle juridische stappen en een vergoeding biedt tot €50.000. Je kunt ook kiezen voor een verzekering die juridische bijstand biedt voor het hele gezin. De verzekeringen voor bijstand op maat kunnen aangepast worden naar de hoeveelheid auto’s en de hoeveelheid vergoeding die je ontvangt voor jou en je gezin. Als laatste biedt AG Insurance de mogelijkheid om je auto te verzekeren wanneer je je auto verhuurt of om de auto die door jou gehuurd wordt te verzekeren. Uitgebreide informatie over al deze verzekeringsmogelijkheden vind je snel en overzichtelijk terug op de website van AG Insurance.

Hoe AG Insurance autoverzekering simuleren en afsluiten?

De website van AG Insurance geeft je de mogelijkheid om heel makkelijk een simulatie te maken van de verzekering die het beste bij jouw situatie past. Op basis van jouw auto- en persoonsgegevens, wordt er voor jou een prijs berekend. Bij het maken van de simulatie wordt er van je verwacht dat je een verzekeringsmakelaar invult, ook als je deze nog niet hebt.

Het afsluiten van de autoverzekering kan helaas niet online. Daarvoor ga je langs bij een van de onafhankelijke verzekeringsmakelaars die de verzekeringen van AG Insurance aanbiedt. Zij helpen je graag verder met jouw zoektocht naar een passende autoverzekering.

Bron: aginsurance.be