Home » Autoverzekering » Belfius Car autoverzekering: Review

Belfius Car autoverzekering: Review

Belfius is een van de grootste banken in België, maar tegelijk biedt het onder de vlag van Belfius Insurance ook verzekeringen aan de man. In elk Belfius kantoor kan u dan ook offerte aanvragen voor een Belfius car autoverzekering. Bent u al klant bij Belfius bank? Dan kan u via de Belfius mobile banking app makkelijk een simulatie maken voor de wat zij noemen: App normale autoverzekering.

In dit artikel maken we dan ook een grondige review van de voordelen, nadelen en ervaringen met de Belfius autoverzekering. Daarnaast bespreken we de kortingen en gaan we na hoe u een simulatie van deze autoverzekering kan maken en deze kan afsluiten

Review Belfius autoverzekering

VoordelenNadelen
Online simulatie en onderschrijving mogelijkSimulatie in app enkel voor bestaande klanten
Centralisatie bank en verzekeringNiet elk kantoor heeft een verzekeringsspecialist
Kantoor in elke gemeenteNiet de duurste, maar ook niet goedkoopste
Overstapservice voor nieuwe klantenBelfius scoort slechts 1,6/5 op Trustpilot
Stabiele bank-verzekeraar
Award winnend mobile bank app

Belfius autoverzekering: Bewust rijden wordt voordelig

In een wereld die veel en snel veranderd, is het fijn als je verzekeringen mee kunnen veranderen. Dit geldt natuurlijk ook voor je autoverzekering. Het zou mooi zijn als je minder kilometers kunt rijden en daardoor ook bewuster kan rijden. Als je dan toch de weg op moet, zou het mooi zijn als bewuster rijden ook beloond wordt. Dit kan bij Belfius.  

Minder rijden, meer korting

De autoverzekering van Belfius is perfect voor mensen die bewust bezig zijn met het milieu en willen bijdragen aan een duurzamere wereld. Bij Belfius wordt dit gedaan door u aan te moedigen om de auto vaker te laten staan. Want hoe vaker je de auto laat staan, hoe minder CO₂-uitstoot en hoe beter dit is voor het milieu. Het lijkt makkelijk en dat is het ook. Belfius motiveert je op verschillende manieren om het aantal afgelegde kilometers te verminderen of om ze op een andere manier af te leggen. In deze bijzondere tijd laat je misschien de auto vaker staan omdat je veel thuis werkt. Daarnaast kun je ook investeren in een elektrische fiets of de voorkeur geven aan het openbaar vervoer. Deze simpele voorbeelden zorgen ervoor dat jij je auto kunt laten staan en dat wordt bij Belfius beloond. Als je je auto vaker laat staan, verminder je dus de CO₂-uitstoot en dat beloont Belfius door korting te geven op je verzekeringspremie.

Als je een auto hebt met een lage CO₂-uitstoot en minder dan 17.500 kilometer per jaar rijdt, kan de korting op de verzekeringspremie snel oplopen tot 15%. Daarnaast beloont Belfius ook goede chauffeurs: wanneer je vijf jaar geen ongeval hebt met de Belfius autoverzekering, dan ontvang je de Fidelity Award. Dit houdt in dat wanneer je vervolgens een eerste ongeval krijgt, jouw bonus malus niet zal stijgen. Met andere woorden, de premie van je verzekering blijft dan laag.

Appnormaal makkelijk

Belfius is een stabiele bankverzekeraar in België en biedt een eigen overstapservice. Als je jouw huidige contract van een andere verzekeringsmaatschappij bij ons kunt aanleveren, regelt Belfius voor jou de overstap.

De appnormale autoverzekering van Belfius heeft verschillende voordelen. Dankzij de appnormale autoverzekering kan men gemakkelijk een online simulatie uit laten voeren. Daarnaast is het ook mogelijk om een online onderschrijving uit te voeren. Dit kan onder andere in de mobile banking app van Belfius. De mobile banking app van Belfius werd bekroond als een van de beste in Europa.

Als je al klant bent bij Belfius, is het mogelijk om je bankzaken en verzekeringen onder te brengen bij één partij. Dit is makkelijk te regelen in bijvoorbeeld één van de Belfius kantoren. Deze vind je tegenwoordig in bijna elke gemeente.

Belfius helpt je graag

Belfius is vooral bekend onder de mensen vanuit het bankwezen en dat staat nog steeds centraal binnen het bedrijf. Ondanks dat er bijna in elke gemeente een Belfius kantoor zit, beschikt niet elk kantoor over een verzekeringsspecialist. Wil je toch een verzekering afsluiten, zul je naar een ander kantoor moeten gaan of de verzekering online afsluiten via de Belfius app. De verzekering via de Belfius app afsluiten kan overigens enkel wanneer je al klant bent bij Belfius. Als je nog geen klant bent, ben je genoodzaakt langs een van de kantoren te gaan.

Belfius is zich bewust van het feit dat ze niet de goedkoopste verzekering aanbieden, maar ze zijn ook zeker niet de duurste. De korting die je kunt sparen zorgt ervoor dat jouw verzekering alsnog voordelig uit kan pakken. Helaas kan men op Trustpilot verschillende negatieve ervaringen lezen met betrekking tot de klantenservice van Belfius waardoor ze een 1,85/5 scoren. Echter wilt Belfius altijd hun best doen om je zo goed mogelijk te helpen.

Welke soorten autoverzekering biedt Belfius?

Bij Belfius is het mogelijk om je autoverzekering naar je eigen wensen samen te stellen. In België bent je bij wet verplicht tot het afsluiten van een BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) verzekering. Dit betekent dat je verzekerd bent voor de lichamelijke en materiële schade die je mogelijk toebrengt aan derden. Daarnaast krijg je gratis pechhulp en onmiddellijke bijstand (24/7) in België.

Deze verzekering kun je uitbreiden naar een Mini omnium. Je bent dan ook verzekerd voor natuurkrachten en voor aanrijdingen met dieren. Ook diefstal, glasbreuk en brand worden vergoed. Als je auto gestolen wordt of ter reparatie naar de garage moet, krijg je een vervangende auto. Bij een Mini omnium spaar je daarnaast ook voor korting op je premie, hoe minder CO₂ en hoe minder kilometers, hoe meer korting je krijgt. Daarnaast word je bij een Mini omnium automatisch beloond met een Fidelity Award, na 5 jaar zonder ongevallen met de Belfius autoverzekering. Op deze manier beloont Belfius zowel jouw trouw als jouw rijgedrag.

Ga je voor een Full omnium, dan ben je naast alle bovengenoemde punten ook nog eens verzekerd voor de materiële schade aan je eigen auto. Je hebt dan de meest uitgebreide verzekering en ook bij deze verzekering spaar je mee voor korting op je verzekeringspremie. Je komt met een Full omnium van Belfius ook automatisch in aanmerking voor een Fidelity Award na 5 jaar zonder ongevallen.

Daarnaast kun je ook nog kiezen uit drie optionele verzekeringen:

  • Bestuurdersverzekering
  • Pechverhelping en bijstand
  • Rechtsbijstandsverzekering

Een overzicht van de vergoedingen of voorwaarden, vind je snel en gemakkelijk op de website.

Hoe Belfius autoverzekering simuleren en afsluiten?

Je kunt bij Belfius dus kiezen voor de verzekering die het beste bij je past. Hierbij helpen de medewerkers van Belfius je graag via de mobile banking app, een van de Belfius kantoren of via de chat op de website.

Wil je een simulatie laten maken? Via de Belfius app bereken je snel en gemakkelijk een prijs voor je eigen auto en persoonsgegevens. Ben je tevreden over de uitkomst, dan kun je de autoverzekering eenvoudig afsluiten via de Belfius app of Belfius website met je digitale handtekening. Ben je nog geen klant bij Belfius? Dan is het afsluiten van een autoverzekering alleen mogelijk door een afspraak te maken op een van de kantoren.

Bron: belfius.be